RAKITIĆ NA EURU ŽELI SAMO JEDNO: ‘Cilj je uraditi nešto što nitko u Hrvatskoj nije’

Dvanaestog lipnja u 15 sati u Parizu na Parku prinčeva hrvatska nogometna reprezentacija otvara Europsko prvenstvo utakmicom protiv Turske. Jedan od ključnih igrača na travnjaku bit će Ivan Raktić, koji je svoja razmišljanja o onome što dolazi podijelio putem službene stranice HNS-a.

“Imamo jako mladu momčad, velika smo obitelj, možemo biti opušteni što se toga tiče jer imamo dobro ozračje i atmosferu. Uvijek možeš biti pravi na travnjaku i u utakmicama ako imaš pravu obitelj uza sebe”, ispričao je veznjak.

Poseban trenutak na Eurima

“Naša nogometna povijest je jako lijepa. Primjerice, sjećam se gola Šukera kada je probio Schmeichela na Europskom prvenstvu u Engleskoj te se nadam da će tako lijepih trenutaka biti i u budućnosti” , rekao je Rakitić te je nastavio.

“Gdje sam bio kada je Šuker dao taj gol? Gledao sam tu utakmicu s Danskom s obitelji kod kuće, skakao sam od sreće i bio jako ponosan. Taj trenutak nikada neću zaboravit”, dodao je pa se osvrnuo na uspjehe prethodnika, koje ova generacija želi ponoviti.

“Znamo da je SP u Francuskoj bilo jako upješno i jako lijepo. Mi to želimo ponoviti i ići iznad toga. Imamo jako lijepa sjećanja na Francusku”, rekao je Rakitić pa je kroz smijeh odgovorio na pitanje tko je favorit.

“Hrvatska”, ispalio je te je nastavio: “Mislim da imamo mladu momčad i jako smo gladni. Jedva čekamo Euro. Dat ćemo sve do sebe. Bit će jako teško. Ima jako dobrih reprezentacija. Moramo odigrati na 150 posto sve utakmice. Naša želja je učiniti narod ponosnim i na tome ćemo raditi. Dat ćemo sve od sebe da budemo spremni i napravimo ono što nitko prije nas u našoj državi nije”, kaže Rakitić.

“Gdje mislim da ću biti 10. 7. 2016. u 19 sati? U Parizu na travnjaku”, poručio je veznjak ponovivši želje da Hrvatska zaigra u finalu.

 

Povratak na Net.hr