IPAK JE ISTINA

RAKITIĆ BIO UMJEŠAN U POSAO VRIJEDAN SULUDIH 150 MILIJUNA EURA: Evo zašto je jedna od najspektakularnijih priča propala

Veliki transfer trebao se odigrati u ljeto 2019. godine, a dio tog transfera trebao je biti i Ivan Rakitić

Nekadašnji agent jednog od najboljih nogometaša svijeta, Neymara, a ujedno i zaposlenik Barcelonina tehničkog savjetništva, Andy Cury, otkrio je da je Brazilac zapravo bio veoma blizu povratka na Camp Nou.

Veliki transfer trebao se odigrati u ljeto 2019. godine, a dio tog transfera trebao je biti i Ivan Rakitić, tadašnji igrač Barcelone. O ovom se transferu spekuliralo jako dugo, ali on zapravo nikada nije potvrđen, do sada.

“To ljeto bili smo blizu povratka Neymara u Barcelonu. PSG je tražio 150 milijuna eura, ali i Ivana Rakitića, a u transfer su trebali biti uključeni i Jean-Clair Todibo, te Ousmane Dembele. Razlika je bila u samo 20 milijuna eura, jer Barcelona je ponudila 130 milijuna eura”, rekao je u intervjuu za katalonski Sport.

ProfimediaFoto: Profimedia

Kako je stvar propala

No, onda je uslijedilo nešto što je ovaj transfer upropastilo.

“To ljeto dogovoren je transfer Griezmanna za 120 milijuna eura i nije bilo prostora za nove velike financijske akvizicije”, rekao je Cury.

Isto tako, otkrio je i kako je zvijezda Reala, Vinicius Junior, trebao postati igračem Barcelone, ali to im je isto propalo.

“Bili smo nekih tri i pol godine ispred Reala u pregovorima. Izdali su nas njegovi agenti., u ključnom trenutku zaboli su nam nož u leđa” , rekao je Cury.

Povratak na Net.hr