PUŠNIK PRIJETI PETEVU: / 'Znam njegov stil, Hajduk je spreman za pobjedu na Maksimiru'

Image

U nedjelju u 17 sati splitski Hajduk gostuje na Maksimiru gdje ih u sklopu 11. kola Prve HNL-a čeka utakmice s Dinamom.

1.10.2016.
12:38
VOYO logo

Najveća promjena u odnosu na prošli derbi je promjena na klupi Modrih. ZlatkaKranjčara naslijedio je donedavni bugarski izbornik Ivajlo Petev, kojem će ovo ujedno biti debi.

Uoči derbija prvi je pred novinare stao trener Hajduka MarijanPušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam Dinamo utakmicu s Juventusom. To je neki drugi svijet. Riječ je o jednom od najboljih klubova na svijetu. Ovo je nešto sasvim drugo", kazao je u uvodu Pušnik pa se osvrnuo na promjene u Dinamu.

"Znam za novog trenera Peteva. Moj Bezjak je igrao kod njega. Znam njegov stil, međutim jedno je što će biti za par mjeseci, a drugo što će biti sutra. Dinamo će u nedjelju igrati slično kao do sada, neće biti puno iznenađenja. On će tražiti igru od noge do noge", kazao je Pušnik, prenosi Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Soudani i Fernandes su najopasniji, ali i Stojanović i Pivarić rade pomutnju. Iako trenutno nisu u formi još su uvijek najjači hrvatski tim. Ali, to ne znači da ga Hajduk ne može pobijediti na Maksimiru. Moji igrači moraju biti spremni na sve", poručio je slovenski stručnjak.

"Rekao sam igračima da će u ponedjeljak sve biti isto bez obzira na rezultat. To nije utakmica života, ali je vrlo važna. Tek je 11. kolo. Niti prvu utakmicu nismo bili loši. U prvom poluvremenu smo bili ravnopravni. Danas smo malo uigraniji", kazao je Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako su svi osim Ercega zdravi.

"Konkurencija je prava. Na treningu se vodi borba za poziciju. uvijek imam nekoliko kombinacija. Postoje dvojbe u veznom redu i na bočnim pozicijama. U autobusu uvijek porazgovaram s onim koji će igrati. Ta praska je stalna, ne samo prije derbija", ispričao je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bijeli su od osnivanja HNL-a samo četiri puta slavili na Maksimiru.

"Poštujemo povijest Dinama, ali brojevi su tu da se mijenjaju. Igrači su spremni osvojiti tri boda. Oni su prvaci, ali mi se dižemo. Opasni smo u napadu, a u sredini možemo puno trčati. Ako obrana odradi svoj dio posla onda to je to", smatra Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Vučeviću

Osvrnuo se i na izjavu bivšeg sportskog direktora Gorana Vučevića koji je rekao kako Bijeli ove sezone imaju rezultat, ali ne i igru.

"Ima pravo na svoje mišljenje. Hajduk ima bolju igru nego lani kad je taj gospodin bio tu. Igrat ćemo još bolje. Ako kažem da sam najbolji, za sedam dana ću biti glupan, a ako ne kažem da sam najbolji onda nisam ambiciozan. Nikome ne bih pustio pa niti na 'Čovječe ne ljuti se", priča Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je činjenicu da prvenstvo nikada nije bilo ovako izjednačeno.

"Rekao sam to prije trećeg kola pa ste me napali, a sada nitko ne govori da sam bio u pravu. Mislim da je liga izjednačenija, i to prije nego bolja. Razlog je odljev igrača, što je problem cijele istočne Europe. I u budućnosti će biti isto. Kvaliteta nije puno u padu. Osijek je uložio dosta, a Rijeka je postala konstantna. Međutim, treba platiti 900 tisuća eura. Doveli su Črnica kojeg sam i ja htio. Nadam se da ćemo i i na zimu moći uložiti toliko", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo