PRVI NOSITELJI: / Cibosi čekaju ždrijeb novog natjecanja

Image
Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

U utorak 4. kolovoza u njemačkom Freisingu bit će održan ždrijeb novoformiranog košarkaškog natjecanja, FIBA Europe kupa, a u njemu će se od naših predstavnika naći samo Cibona.

3.8.2015.
23:18
Slavko Midžor / PIXSELL
VOYO logo

Odlukom čelnika FIBA Europe mjesto u ždrijebu dobilo je 56 klubova koji su podijeljeni u dvije konferencije po 28, pa će u prvoj fazi natjecanja biti formirano sedam skupina po četiri kluba.

Cibona je smještena u konferenciju 1 u prvu skupinu nositelja zajedno s belgijskim Telenet Oostendeom, češkim Nymburkom, francuskim ASVEL-om i ELAN Chalonom, njemačkim Fraport Skylinersima i talijanskim FoxTown Cantuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak tri Slovenca

Uz nabrojene klubove u konferenciju 1 smješteni su predstavnici iz Njemačke, Švedske, Austrije, Nizozemske, Mađarske, Portugala, Irske te tri slovenska kluba: Krka iz Novog Mesta, Tajfun iz Šentjura i Zlatorog iz Laškog. Za natjecanje je bio prijavljen i Helios Suns iz Domžala, ali ga FIBA Europe nije uvrstila među 56 klubova, ograničivši maksimalnu zastupljenost po pojedinom nacionalnom savezu na tri kluba. Klub iz Domžala je zbog toga zaprijetio istupanjem iz slovenske lige.

Među 28 klubova u konferenciji 2 nalaze se predstavnici Litve, Turske, Rusije, Bjelorusije, Estonije, Latvije, Poljske, Ukrajine, Rumunjske, Finske, Kazahstana, Izraela, Cipra, Kosova, Makedonije, Slovačke i Bugarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo