PRVI HRVATSKI TENISAČ OTVORIO DUŠU: / Rekao što mu je bio najveći uspjeh: 'O tome sam sanjao...'

Image
Foto: Profimedia

Borna Ćorić je najbolje plasirani Hrvat na ATP ljestvici

11.9.2019.
15:56
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača Borna Ćorić prisjetio se najljepšeg trenutka u svojoj karijeri. Ususret Noći hrvatskog tenisa koja će se održati u petak 13. rujna u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza očekuje u zagrebačkom hotelu Westin, Borna otkriva što za njega znači osvajanje Davis Cupa ali i koje rituale ima prije mečeva.

"Od svoje pete godine kada sam počeo igrati tenis sanjao sam o osvajanju Davis Cupa i san mi se ostvario. Sjećam se kako sam s veseljem i uzbuđenjem gledao našu reprezentaciju kada je 2005. godine osvojila Davis Cup. Upravo zbog toga htio sam igrati tenis i biti najbolji," prisjetio se Borna, najbolje plasiani hrvatski tenisač na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki ponos

Prije samog početka nastupa na Davis Cupu mladog tenisača od nervoze je boljelo cijelo tijelo no kada je izašao na teren sve je prestalo. „

"Nakon osvajanja bio sam toliko ponosan na sebe što nisam često i tog trenutka sjećat ću se do kraja života.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rituali

Borna je priznao kako uoči važnih mečeva uvijek ima rituale pa tako uvijek jede jednake obroke u istom restoranu na istoj stolici. Ovakvi rituali popularni su među sportašima diljem svijeta, a brojni tvrde kako im je upravo takvo ponašanje pomoglo pri osvajanju željenih odličja.

Borna ističe i kako mu najveću vjeru u uspjeh ulijeva upravo obitelj. Često se zaželi običnog obiteljskog ručka, zajedničkog druženja i šetnje psa. Za mladog tenisača takve su stvari nekada luksuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj najvažnija

"Bez mog oca koji me od 12 godine prati na putovanjima, majke i sestre koje su u svakom trenutku tu za mene, danas ne bih bio tu gdje jesam," kazao je.

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Borna Ćorić

Borna Ćorić jedan je od osvajača posljednjeg Davis Cupa kojem će uz Franka Škugora, Ivana Dodiga, Marina Čilića, Matu Pavića, Nikolu Mektića i Viktora Galovića na čelu s izbornikom Željkom Krajanom biti dodjeljene nagrade na nadolazećoj Noći hrvatskog tenisa. Bit će to i večer kada će biti dodijeljena i priznanje za životno djelo kao i posebne nagrade Grand Slam pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica, te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života, te brojni sportski djelatnici. Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo