Protiv FSS pokrenut postupak zbog rasizma

I to na utakmici mlade reprezentacije i Belgije

20.11.2013.
16:24
VOYO logo

Evropska fudbalska unija pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog rasisizma na utakmici mlade reprezentacije i Belgije, piše B92.

Ta utakmica odigrana je 15. novembra u Gornjem Milanovcu, a u izveštaju UEFA navodi se da je pokrenut disciplinski postupak u skladu sa članom 48. Disciplinskog pravilnika zbog rasističkog ponašanjadela navijača. Susret je odigran u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tom slučaju, članovi UEFA Kontrolne i Sisciplinske komisije odlučivaće na sastanku zakazanom za 11. decembar ove godine.

Do pokretanja postupka je došlo po prijavi drugog pomoćnog sudije na pomenutom meču Lazarosa Dimitriadisa iz Grčke. On je prijavio delegatu utakmice Dankanu Frejzeru da je u 77. minutu, posle izjednačujućeg gola Belgijanaca, konstatovao određene rasističke ispade upućene od dela navijača smeštenih na istočne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegat Frejzer je konstatovao odličnu organizaciju utakmice od strane Fudbalskog saveza Srbije, uz dodatak o informacijama koje je dobio od strane pomoćnog sudije Dimitriadisa.

„Veoma smo neprijatno iznenađeni saznanjem da je protiv nas pokrenut disciplinski postupak. Imamo rok od šest dana za dostavljanje našeg izveštaja, kojeg ćemo svakako i iskoristiti. U tom cilju, zatražili smo na uvid izveštaje sudija. Obavešteni smo da su i delegat i zvaničnici Fudbalskog saveza Belgije istakli odličnu organizaciju utakmice odigrane u Gornjem Milanovcu, te nas ova informacija zaista dodatno iznenađuje. U narednim danima pripremićemo adekvatnu dokumentaciju i dostavićemo je nadležnima u UEFA“, rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo