PROSLAVLJENI HRVATSKI SPORTAŠ PODNIO ODLUKU KOJA MU JE SPASILA ŽIVOT: / 'Zbog nje slavim novi rođendan'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Uputio je apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede

11.9.2020.
18:36
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski paraolimpijac MihovilŠpanja otkrio je u petak preko Facebooka da je ovih dana prošao kroz veliku dramu.

"Dobri ljudi! Pišem možda najteži i najvažniji post dosad. Naime, prije tri dana sam nakon bolova u predjelu prsišta primljen na hitan prijem Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujući dr. Marku Morettiju, koji je sugerirao da pođem pregledati o čemu se radi s obzirom na to da bol traje već neko vrijeme. Ta mi je odluka doslovno spasila život i zbog nje slavim novi rođendan. Nakon krvnih pretraga, EKG-a i ultrazvuka srca utvrđen je neuobičajen porast troponina, što je automatski bilo signal za uzbunu radi obiteljske anamneze od pokojnog oca koji je imao slične simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam imao sreće da sam na inzistiranje kardiologinje dr. Stanke Koncul Stojanović ostao na daljnjem promatranju u bolnici. Sutradan nakon provedene koronarografije hitno mi je ugrađen stent radi začepljenja jedne od većih krvnih žila koje vode u srce od 99 posto i dobio sam novu priliku za život. Ovim putem od svega srca zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju bolnice, dr Koncul Stojanović i invazivnom kardiologu dr Pero Markunović, medicinskim tehničarima i sestrama koje su mi bile na raspolaganju doslovno u svakom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto sve ovo pišem? Jer želim uputiti apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovaran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt. Čuvajte se! Pozdrav svima", napisao je Dubrovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo