Prosinečki nesrećan jer mu se životni put svodi na pitanje „Hrvat ili Srbin”

Neće gledati utakmicu Srbija-Hrvatska

30.8.2013.
15:39
VOYO logo

Legenda Crvene zvezde i trener Kajzerija Robert Prosinečki rekao je za "Večernji list" da mu je preko glave sugestivnih pitanja o podelama između Hrvatske i Srbije i utakmici između ove dve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo., prenosi Blic.

- Neću gledati tu utakmicu, ne zanima me preterano. Nesrećan sam jer se moj životni put svodi isključivo na pitanje Hrvat ili Srbin, Zagreb ili Beograd. I sada kada živim tu u Kajzeriju, u kojem ni izbliza nema fudbalske euforije, osećam veliki respekt. Tako sam se osećao kao igrač u Realu, Barseloni i, na primer, u Portsmutu. Tamo sam baš uživao. Zato moram da priznam da mi je izvan Hrvatske i Srbije, kad je o tome reč, mnogo lakše, prijatnije, nema tog pritiska. Pre svega, ja sam čovek fudbala, bio sam opsesivno zaljubljen u loptu, uživao sam u igri, a danas isto tako veselo odlazim na svaki trening Kajzerija -, rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je balkanske podele najbolje osetio - bio je najbolji igrač jugoslovenske generacije "Čileanaca", najveće klupske uspehe ostvario je sa beogradskom Crvenom zvezdom, a reprezentativne sa Hrvatskom.

I upravo iz stručnog štaba hrvatske reprezentacije došao je u Crvenu zvezdu da započne samostalnu trenersku karijeru. Nakon odlaska u avgustu prošle godine napravio je kratku pauzu, da bi preuzeo turski Kajzerispor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kada sam potpisao za Kajzeri, osetio sam ozbiljnost poslodavaca, a kada sam video klub, trening centar kakav nema ni madridski Real, osetio sam mir. Setio sam se Beograda, kluba koji ima veliku ljubav navijača, ali kojem nedostaju osnovne stvari. U turski fudbal seulaže novac, dovode se igrači, sve je stabilno i stiže na vreme. Nijedan španski klub, osim Reala i Barselone, nema novca kao Kajzeri -, rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo