PAYET RAZOČARAO SVE

PRLJAVE TAJNE IZAŠLE NA VIDJELO: ‘Ni Bilić ga više nije želio vidjeti u svlačionici’

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić dosta je bolno primio riječi izrečene iz usta njegova najdražeg igrača Dimitrija Payeta, koji mu je prije par tjedana poručio kako više ne želi igrati za West Ham.

Riječ je o igraču zbog kojeg je Bilić izvodio ludorije tijekom Europskog prvenstva.

Na kraju klub je ipak izgubio bitku s njim i prodao ga natrag u Marseille. Jasno je stoga ogromno ogorčenje njegovim ponašanjem među igračima, stručnom stožeru i navijačima. A bit će ono još veće kada čuju priči suvlasnika West Hama Davida Sullivana. U razgovoru za BBC otkrio je kako se veznjak ponašao posljednjih tjedana u klubu.

“Posljednjih šest do osam tjedana nije razgovarao s nikim u momčadi. Izolirao se od svih. Jeo je sam u kutu. Prije toga bio je prpošan i sretan. Sa svima se prije svake utakmice rukovao. Ili je to bila taktika ili se nešto promijenilo u njegovoj glavi. Momčad je željela da ode”, kazao je Englez te je nastavio.

“Trener je teško perlomio, ali je također želio da on ode. Koliko god mi to nismo željeli, nemoguće je ići protiv stava momčadi i trenera. Morali smo donijeti odluku hoće li sjediti na klupi pola godine i platiti mu još 2-3 milijuna funti njegovu plaću. Razmišljali smo o tome je jer ono što nam je nudio Marseille nije bilo u skladu s našom procjenom”, rekao je Sullivan.

“Pregovori su bili teški. Sretni su što smo prihvatili njihovu posljednju ponudu od 25 milijuna funti. Međutim, mislim da na tržištu vrijedi više, ali on se odrekao siječanjske plaće te smo na taj način uštedjeli pola milijuna funti. Ključna stvar je da smo sačuvali dostojanstvo kluba. Naš je stav bio ‘ ako odbijaš igrati, zašto bi te plaćali'”, završio je suvlasnik West Hama.

Povratak na Net.hr