OPRAŠTAJU SE

PRIZNAJEMO, OVO JE SJAJNA VIJEST: Toliko su puta zagorčali život Kaubojima, ali neće ih biti na Euru u Hrvatskoj

Sjajni francuski rukometaši, vratar Thierry Omeyer i lijevi vanjski Daniel Narcisse, opraštaju se od nacionalnog dresa, pišu francuski mediji.

Na SP-u u Francuskoj, na kojemu je domaćin osvojio naslov, ova dvojica rukometnih velikana odigrali su posljednje minute na velikom natjecanju za “tricolore” i neće ih biti u sastavu koji će izbornik Didier Dinart povesti na Europsko prvenstvo koje se u siječnju sljedeće godine igra u Hrvatskoj.

To je, ruku na srce, dobra vijest za hrvatski rukomet. Kauboji su često gubili od rukometne velesile Francuske. Omeyer koji je skupio 356 nastupa za reprezentaciju, na vratima je često zaustavljao šuteve i rušio ambicije hrvatskih rukometaša, dok je na drugoj strani terena Narcisse “bombama” s lijeve strane uništavao naše vratare. U 309 utakmica zabio je 912 golova.

Nema što nisu osvojili, po nekoliko puta

S Omeyerom i Narcisseom u sastavu, Francuska je četiri puta bila svjetski prvak (2001., 2009., 2015. i 2017.), tri puta europski (2006., 2010., 2014.) te dva puta olimpijski pobjednik (2008. i 2012.). K tome, Omeyer ima i naslov svjetskog prvaka 2011., kad Narcissea nije bilo u sastavu.

U ovom dvojicom u sastavu, Francuska je izgubila tek jedan finale, prošle godine na Olimpijskim igrama  u Riju, kad je bolja bila Danska.

Omeyer je u studenom prošle godine proslavio 40. rođendan, Narcisse je u prosincu naputio 37 godina.

Povratak na Net.hr