PREKID U BRAZILU: / Borna razbio Souzu, ali je kiša odgodila slavlje

Image
Foto: AFP
18.9.2015.
21:38
AFP
VOYO logo

Ćorić je u dvoboju protiv Souze pokazao kako je kvalitetniji igrač, nametnuo se od prvoga poena, usto je njegov suparnik u važnim trenucima previše griješio i rezultat toga je uvjerljivo vodstvo, te bi subotnji nastavak trebao biti tek formalnost, jer su Ćoriću za uspjeh potrebna još samo dva gema. U prvom setu Ćorić je jedini "break" ostvario u devetoj igri koju je Souza započeo s dvije dvostruke servis pogreške. Tako je 18-godišnji Zagrepčanin ispravio propušteno iz sedme igre u kojoj je imao 0-40, te se dva puta igralo nakon drugog Souzina servisa, pa je Brazilac ipak na kraju uspio osvojiti gem.

Još samo dva gema

U drugom setu Ćorić je prvi stigao do "breaka" za 3-2 odlično izrađenim poenom kada je prvo lobom odbio napad Brazilca, a potom forhendom poentirao, no odmah u sljedećoj igri naš je igrač tu prednost i ispustio. Kod 3-3 Ćorić nije iskoristio niti jednu od tri "break-lopte", pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". Odlučujuća igra drugog seta pokazala se odlučujućom i za čitav meč, a ključni poen Ćorić je osvojio sjajnom forhend paralelom u sam kut igrališta kojim je riješio "tie-break" sa 7-5 u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog seta Ćorić je oduzeo servis Souzi kod kojega je bio primjetan pad koncentracije, Brazilac je nakon izjednačenja na svoj servis prvo loše odigrao kratku loptu, a potom i promašio "zicer" forhendom sa sredine igrališta za 2-0 za našeg igrača. Ćorić je tu prednost držao sve do kišnog prekida koji je stigao kod rezultata 4-1, a Souza je bio na servisu, te ima 40-30.

U prvom susretu igranom u petak Thomaz Bellucci koji je sa 6-1, 6-4, 3-6, 6-4 svladao Matu Delića u susretu koji je trajao dva i pol sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAMALO SENZACIJA: /

Splićanin kreirao pravu dramu u Brazilu

Image
ZAMALO SENZACIJA: /

Splićanin kreirao pravu dramu u Brazilu

Od 16 sati u subotu na programu je igra parova u kojoj će za Brazil igrati Marcelo Melo i Bruno Soares, dok su za Hrvatsku prijavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor. Ukupni pobjednik sljedeće će godine igrati u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a poraženi u kontinentalnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo