PRED UTAKMICU ODLUKE: / 'Još nismo napravili pošteni prekršaj, moramo pokazati da smo frajeri'

Image

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom treća je utakmica na Europskom prvenstvu, a nakon poraza protiv Norveške u prošlome kolu, ona je i ključna.

18.1.2016.
16:15
VOYO logo

Susret započinje u utorak s početkom u 20:30 sati, a u njegovoj najavi izbornik Željko Babić kaže:

"Sinoć smo dugo razgovarali, pogledali našu utakmicu i utakmicu koju je igrao Island. U susretu protiv Norveške nedostajao nam je defanzivan prekid, a posebice u drugom poluvremenu i loše smo igrali u trenucima kada smo imali prednost i igrači više. Norveška je dobra momčad i to je iskoristila i zasluženo je slavila. I Island je čvrst, slični su kao Norvežani, igraju dosta na pivote i agresivnu zonu 6-0 sa Palmarssonom koji je među najboljim igračima na svijetu. Bit će teška utakmica, nadam se da ćemo se skupit i odigrati dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sami smo se doveli u ovu situaciju'

Na jednak način razmišlja i Ivan Čupić, strijelac tri gola u porazu 31-34 od Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HLADAN TUŠ: /

Norveška zbacila Kauboje iz sedla i ugrozila im prolaz u drugi krug

Image
HLADAN TUŠ: /

Norveška zbacila Kauboje iz sedla i ugrozila im prolaz u drugi krug

"Spremni smo nositi se sa situacijom, pred zidom smo. Utakmica protiv Islanda pokazat će smjer u kojem ćemo krenuti i pokazat kakva će Hrvatska biti u budućnosti. U pitanju je biti ili ne biti utakmica u kojoj moramo pokazati da smo frajeri. Nikako da shvatimo da se obrana igra 60 minuta i da igrač koji zamijeni drugoga mora dati još više, posebice u segmentu agresivnosti. U objema dosadašnjim utakmicama imali smo dosta isključenja, a nismo napravili niti jedan pošteni prekršaj. Nedostaje nam energije i agresivnosti, obrana izgleda taktički dobro, no s voljnim momentom bit će još bolja i problem vratara neće niti postojati", kaže desno krilo hrvatske reprezentacije i zaključuje:

Agresivno i pokretljivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško se podići nakon poraza. Sami smo se doveli u ovu situaciju i sad moramo pokazati volju i karakter i moramo odlučiti jesmo li ekipa koja će se boriti za vrh europskog rukometa ili ekipa koja će nakon tri i pol dana otići kući."

"Mislim da bismo mi protiv njih trebali igrati 5-1 obranu jer oni, baš poput Norvežana, igraju brz rukomet. Uostalom, nju smo i spremali i mislim da nakon poraza koji nam nije lagano pao moramo skupiti glave i pobijediti. Tom smo obranom protiv Norvežana i stigli do tri-četiri gola prednosti, a onda smo prestali raditi prekršaje što se danas u rukometu ne smije događati. O glavnim igračima Islanda Peterssonu i Palmarssonu ne treba se previše govoriti, znamo kakvi su to igrači, no s pravom agresivnošću i pokretljivošću možemo ih zaustaviti", dodao je Jakov Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo