PREBOLIO POKVARENU TUNU: / Čilića u drugom setu namučio talijanski anonimac

Image
Foto: Profimedia

Marin Čilić došao je k sebi nakon prošlog tjedna i prošao u drugo kolo Rima

14.5.2019.
15:10
Profimedia
VOYO logo

Miran pa skoro i ugodan uvod. Ništa više nije trebalo Marinu Čiliću u Rimu nakon prošlotjedne besane noći uoči neodigranog četvrtfinalnog dvoboja u Madridu s Novakom Đokovićem. Čilić je, dalo se vidjeti iz priloženog na Grandstandu protiv talijanskog anonimca, prebolio pokvarenu španjolsku tunu, što je bilo nužno kako bi krenuo u obranu nemalih 360 lanjskih bodova iz Vječnog Grada koje je zaradio dolaskom sve do polufinala u kojemu ga je zaustavio Saša Zverev.

Prvi hrvatski reket možda se koju minutu predugo zadržao na terenu jer je Andrea Basso to isprovocirao u trenucima svog nadahnuća. U 26. godini ovo mu je bio prvi meč na ATP razini, koji je zaradio u internim talijanskim kvalifikacijama, pa to dovoljno govori o kvaliteti koju ima u svom tenisu ako već dovoljan pokazatelj nije njegov plasman na 416. poziciji. Teško mu možemo prišiti i etiketu uvijek neugodnog premda je tu lijeva ruka... Pa još i navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet na Struffa?

Međutim, njegova su realnost futuresi, a ne svakodnevna borba s Top 10 igračima i osvajačima Grand Slama, k tome na razini iz serije 1000, pa ga je valjalo odmah prizemljiti u slučaju da je poletio, a letio je tek kratko početkom drugog seta u kojemu je poveo s 2:0, pa je još jedan "let" imao kada je 2:4 okrenuo u 5:4 što su bili jedini trenuci kojima je izazvao malu euforiju na tribinama na to uvijek spremnih Talijana. Srećom, u veću se dramu drugi set nije pretvorio.

U drugom kolu Čilića bi mogao dočekati protivnik s kojim ima lijepa svježa sjećanja budući da ga je pobijedio u Madridu, ali da bi se to ponovilo, Jan-Lennard Struff mora preskočiti Grigora Dimitrova. U svakom slučaju s obojicom 30-godišnji Međugorac ima pozitivan omjer (2-1 Struff, 4-1 Dimitrov).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rim, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) - Andrea Basso (Italija) 6:1, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo