DUGAČKA STANKA

POVRATAK MLADOSTI: Vaterpolisti trofejnog kluba u petak igraju prvu utakmicu nakon 115 dana pauze

HAVK Mladost je posljednju utakmicu odigrao je 3. ožujka protiv Hannovera u Ligi prvaka

Vaterpolisti HAVK Mladost ovog petka, nakon 115 dana pauze, igraju prvu utakmicu i na bazenu Mladosti u prvenstvu Hrvatske dočekuju splitski POŠK od 20,45 sati.

MLADOST PRODUŽILA UGOVOR SA ZORANOM BAJIĆEM: Stručnjak koji ih je vodio do naslova u Regionalnoj ligi ostaje još dvije godine

Uzvratna utakmica igra se već u subotu od 10.30 sati, također na bazenu Mladosti. Ulaz na obje utakmice je besplatan, uz obavezno pridržavanje protuepidemijskih preporuka za publiku.

Važni izostanci

“Krećemo u nastavak natjecateljske sezone nakon dugog perioda čekanja, više od tri mjeseca. Počinjemo s četvrtfinalnim utakmicama i parovima prvenstva Hrvatske. Protivnik nam je POŠK koji nije imao lak zadatak s pripremama za nastavak sezone, još su se i pomladili, tako da ne bi trebalo biti većih problema za nas. Već smo u mislima na neki način u polufinalu, ali zadatak ćemo odraditi bez potcjenjivanja i maksimalno ozbiljno. Pružit ćemo priliku mlađim igračima loveći natjecateljsku formu”, najavio je susret trener Mladosti Zoran Bajić, dodajući da Žapci neće biti u punom sastavu.

“Neće biti Aljoše Kunca koji ima ozljedu oka, nadamo se da će se oporaviti do polufinala. Dva igrača su nam privremeno “van stroja”, Jerko Jurlina i Marin Dašić koji su bili u publici na turniru u Zadru. Testirali su se i negativni su, ali su preventivno u samoizolaciji”, rekao je Bajić.

Dugačka pauza

Posljednju utakmicu HAVK Mladost odigrao je 3. ožujka protiv Hannovera u Ligi prvaka. Ubrzo je epidemija koronavirusa zaustavila sport u Hrvatskoj i svijetu. Žapci su se treninzima vratili 4. svibnja, a pred njima su sada utakmice Prvenstva Hrvatske i Regionalne vaterpolske lige.

“Drago nam je da se nakon više od tri mjeseca vraćamo utakmicama. Proteklih 60 dana smo trenirali,  bilo je naporno i kvalitetno. Ostaje zadnjih mjesec dana utakmica u kojima nam preostaje borba za zadnja dva trofeja u sezoni. Stvarno smo željni utakmica. Nadamo se dobrim igrama, a onda shodno tome i dobrim rezultatima. Nadam se da ćemo u oba natjecanja pucati na trofeje i na kraju ih osvojiti”, izjavio je kaopetan Ivan Marcelić.

Poštivanje restrikcija

Sve utakmice Mladosti održavat će se u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilikom sportskih natjecanja u zatvorenim sportskim objektima. Maksimalan broj gledatelja neće prelaziti ¼ ukupnog kapaciteta tribina, a gledatelji će sjediti na minimalno 1,5 metara udaljenosti.

Nakon dvije utakmice s POŠK-om, iduća utakmica za Žapce na rasporedu je 14. srpnja kada će u Final Fouru Regionalne lige u Dubrovniku zaigrati s Jadran Herceg-Novim.

Povratak na Net.hr