PROMJENE NA POLJUDU

POVIJESNI DAN U SPLITU! Navijači preuzimaju Hajduk i poručuju: ‘Nema više povratka na staro’

Predstavnici udruge Naš Hajduk održali su u petak na Starom placu konferenciju za novinare na kojoj su objavili da u nedjelju postaju vlasnici 24,53 posto dionica splitskog velikana, javlja Dalmatinski portal.

“Pred ostvaranjem smo ciljeva zbog kojeg udruga postoji – da vremenom postanemo vlasnici određenog dioničkog paketa Hajduka. Postigli smo dogovor o kupnji 24,53 posto dionica Tommyja”, izjavio je tajnik Udruge Ivan Rilov.

“Kako bismo pokazali koliko je to važno, sazvali smo ovu presicu na kojoj najavljujemo događaj na Naradnom trgu, Pjaci, bit će zanimljiv program, bit će veselo. Želimo pozvati sve građane da se provesele. To je povijesni događaj za sam klub. Time blindiramo aktualni model funkcioniranja kluba i to na principu demokratskih izbora članova NO-a. Nema povratka na staro i kadroviranja po raznim kriterijim. Nedjelja je najveći dan od kada udruga postaje. Nemojmo zaboraviti da je upravljačka, a ne vlasnička kriza Hajduk dovela korak do propasti”, poručio je Rilov.

“Veliki dan je to za sve nas i koristim priliku da zahvalim svima, a posebno tvrtki Tommy, gospodi Mamić, koji su bili korektni i koji su pokazali želju da daju priliku ovom projektu da zaživi akcija na pravi način”, dodao je.

Okupljnima se obratio i projekt menadžer stjecanja dionica Hajduka, Tomislav Mikulić,

“Jako je bitno da ovaj prvi projekt koji organiziramo u nedjelju bude uspješan i da pokažaemo svima kako je ova šansa koju smo dobili realna i izvediva. Dali smo naziv projektu ‘Ili jesmo ili nismo’. Dogovor s Tommyjem je sklopljen na 10 godina i taj projekt je povezan s otkupom dionica. Riječ je o 3,5 milijuna kuna godišnje. Dakle nešto više od 35 milijuna kuna. ako se projekt pokaže uspješan i ako prikupimo taj iznos ranije, iskoristit ćemo ga da otkupimo dionice. Samim mjestom osnivanja Torcide, koje smo odabrali pokazujemo koliko je događaj bitan”, kazao je Mikulić.

Povratak na Net.hr