POTPUNO IZGUBIO OSJEĆAJ ZA STVARNOST: / Blatter se usporedio s predsjednikom države

Image
Foto: AFP

FIFA-in etički odbor odbacio je žalbu predsjednika Seppa Blattera na suspenziju od 90 dana.

26.11.2015.
13:55
AFP
VOYO logo

Blatter je suspendiran na 90 dana zajedno s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem, a obojica su upleteni u korupcijski skandal u FIFA-i koji obuhvaća istrage u Švicarskoj i SAD-u. FIFA-in etički odbor istražuje njihovo ponašanje i obojica su suočeni s mnogo duljim suspenzijama kada bude donesena konačna presuda, najvjetrojatnije u prosincu.

FIFA-in kongres kao parlament

U razgovoru za švicarsku televiziju u srijedu, Blatter se usporedio sa predsjednikom države kojeg može svrgnuti jedino parlament. On tvrdi da je to FIFA-in kongres koji okuplja 209 nacionalnih nogometnih saveza od kojih svaki ima po jedan glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Andreas Bantel, glasnogovornik etičkog odbora je izjavio da se pravila odbora odnose na svakog tko ima neku funkciju u svijetu nogometa i da nema iznimaka.

Skandal je izbio u svibnju

Korupcijski skandal unutar FIFA-e izbio je u svibnju s policijskim premetačinama i uhićenjima nogometnih dužnosnika u Zürichu uoči kongresa FIFA-e. Četrnaest dužnsonika, među kojima su dva potpredsjednika, optuženi su u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je također u Švicarskoj predmet istrage oko isplate preko dva milijuna švicarskih franaka od strane FIFA Platiniju 2011. za posao obavljen devet godina prije toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo