SJAJAN NASTUP

POSTAO NAJMLAĐI STRIJELAC U POVIJESTI SAD-a: Mogao je igrati za Hrvatsku, ali djedova želja nije se ispunila

Američki nogometaši pobijedili su u prijateljskoj utakmici Boliviju s 4:0, a taj će dvoboj ostati upamćen po debitantskom pogotku Christiana Pulišića. Amerikanac hrvatskog porijekla postao je najmlađi strijelac za reprezentaciju SAD-a.

Nakon što su za momčad Jürgena Klinsmanna zabili Zardes (2) i Brooks, Pulišić je zatresao suparničku mrežu samo samo šest minuta nakon što je ušao u igru. U 63. je zamijenio dvostrukog strijelca Zardesa, a pogodak je postigao u 69. minuti.

Nadmašio Rashforda

Prošlog je tjedna Marcus Rashford postao najmlađi strijelac za englesku reprezentaciju, ali Pulišić ga je nadmašio. Godinu je dana mlađi od napadača Manchester Uniteda.

Pulišić, rođen 18. siječnja 1998., početkom ove godine debitirao je za dortmundsku Borussiju i odigrao devet utakmica za njemačkog doprvaka.

Ovo mu je bio drugi nastup za reprezentaciju, debitirao je prošlog tjedna u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora.

Pulišić ima i hrvatsku putovnicu

Njegov djed je hrvatski doseljenik  i silno je želio da mu unuk, koji ima i hrvatsku putovnicu, zaigra za njegovu domovinu. No, Christian je izabrao SAD. Nije trebalo proći dugo da ga Klinsmann pozove u seniore, a Pulišić mu je uzvratio pogotkom.

Povratak na Net.hr