POSRAMILI I LIGE PETICE: / Kinezi ne pitaju za cijenu, evo najvećih transfera koje su napravili ove zime

Image

Kinezi su ove zime poharali nogometno tržište i potrošili uvjerljivo najviše od svih liga, čak i financijski najmoćnih klubova iz Liga petice.

3.2.2016.
18:18
VOYO logo

Koliko su Kinezi moćni, pokazuje i tržište njihove druge lige. Kineski drugoligaši ove zime su potrošili 43,5 milijuna eura, što ih svrstava na četvrto mjesto, iza kineske Superlige (178 mil.), engleskog Premiershipa (116 mil.) i talijanske Serie A (57,3 mil.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Jackson Martinez (Atletico Madrid - Guangzhou Evergrande, 42 milijuna eura)

Bivši strijelac Porta prošlog je ljeta promijenio sredinu, ali se nije usrećio, ni on ni Atletico Madrid koji ga je platio čak 35 milijuna eura. Zabio je tek dva gola u Primeri, mali je bio njegov doprinos u borbi za prvaka koju Simeoneova momčad vodi s Barcelonom i Realom. No, Atletico je čak uspio zaraditi na Martinezovoj prodaji u Kinu, Guangzhou Evergrande vjeruje da kolumbijski napadač nije zaboravio zabijati. Još prošle sezone za Porto je zabio 32 gola.

Portugalci su prošlog ljeta prodali Martineza, a i ove zime napravili su dobar posao, doduše ne s Kinezima. Giannellija Imbulu su za nešto manje od 25 milijuna eura prodali u Stoke City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ramires (Chelsea - Jiangsu Suning, 28 mil.)

Za brazilskog veznjaka u "tranzicijskoj sezoni" Chelsea će inkasirati 28 milijuna eura, pet milijuna više nego što su potrošli kad su ga dovodili iz Benfice 2010. godine. Dio su Londončani potrošili na dolazak drugog Brazilca, nekad velikog napadačkog talenta Pata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Elkeson (Guangzhou Evergrande - Shanghai SIPG, 18,5 mil.)

Ovaj transfer brazilskog napadača jedini je u pet najvećih koji se dogodio unutar kineskih granica. Prije tri godine, Guangzhou Evergrande je Elkesona doveo iz brazilskog Botafoga za sedam milijuna eura, sad je, prodajom u Shanghai SIPG, zaradio i više nego dvostruko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Gervinho (Roma - Hebei China Fortune, 18 mil.)

Napadač iz Obale Bjelokosti nikako nije pronalazio pravu formu u Romi koja već godinama neuspješno pokušava osvojiti "scudetto". Gervinho koji je na Olimpico stigao 2013. godine iz Arsenala, pao je u drugi plan dolaskom Edina Džeke, Roma je sad kupila i talijanskog napadača El Sharaawyja, tako da je prodaja Gervinha za 18 milijuna eura sjajan posao "vučice". Iako, Bjelokošćanin i nije imao tako loš učinak, zabio je šest golova u 14 nastupa u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Fredy Guarin (Inter - Shanghai Greeland Shenhua, 12 mil.)

Kolumbijski veznjak nije bio u prvom planu kod Interovog trenera Roberta Mancinija. Uostalom, često je na toj poziciji igrao i Marcelo Brozović. Nakon četiri godine na San Siru, došlo je vrijeme za promjenu sredine. Svi su zadovoljni, zaradio je Inter, a zaradit će i Guarin, čak šest milijuna eura po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo