POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA REGATA SVJETSKOG KUPA: / Martin u finalu, braća Sinković odustali zbog bolesti

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Braća Sinković nisu veslali jer nisu mogli biti na 100 posto

13.7.2019.
14:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale samaca na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Rotterdamu, on je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto, dok su braća Valent i Martin Sinković odustali od nastupa u polufinalu zbog bolesti Martina Sinkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira Martin se čitavim tijekom polufinalne utrke držao među tri prvoplasirana veslača te ciljem prošao u vremenu od 7:17.00 minuta, 5.29 sekundi iza pobjednika Danca Sverrija Nielsena, a 1.81 sekundu ispred trećeg Poljaka Natana Wegrzycki-Szymczyka.

Finale samaca na programu je u nedjelju od 10.51 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, Valent i Martin Sinković nisu nastupili u polufinalu jer su na zagrijavanju uvidjeli kako zbog Martinove bolesti neće biti u mogućnosti veslati na svom maksimumu mogućnosti.

Nisu mogli biti na 100 posto

"Na zagrijavanju smo odradili par ubrzanja i Martin je vidio da ne može odveslati utrku kako treba i onda smo odlučili da nema smisla veslati ako nismo zdravstveno na 100 posto. Ionako nam je najvažniji cilj ove godine Svjetsko prvenstvo", rekao je Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u veslanju, na kojemu će braća Sinković braniti zlato iz Plovdiva, održat će se u austrijskom Ottensheimu od 25. kolovoza do 1. rujna.

Hrvatski ženski četverac u sastavu Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković nije se uspio plasirati u finale A, naša je posada u svojoj skupini repesaža zauzela posljednje peto mjesto s vremenom 7:16.03 minuta, dok je drugoplasirana novozelandska posada, posljednja koja je izborila finale, bila brža sa 16.13 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo