ODŠTETNA KLAUZULA

POSAO STOLJEĆA: Evo koliko će velikani morati platiti za najboljeg engleskog napadača

Jedan do najboljih nogometaša u Premier ligi ove sezone Jamie Vardy početkom veljače potpisao je novi ugovor s vodećom momčadi prvenstva Leicester Cityja.

Strijelac 19 prvenstvenih golova njime je produžio vjernost klubu do 2019. godine, a oni su ga nagradili povećanjem plaće s 40 na 80 tisuća funti tjedno.

No, The Times je sada objavio da u ugovoru postoji odštetna klauzula prema kojoj Vardy može napustiti klub ranije. Riječ je o 30 miljuna funti, a s obzirom da je riječ o nogometašu koji je blizu 30. godine riječ je dosta visokom iznosu, pogotovo što ga je Leicester platio samo jedan milijun funti Fleeteood Townu.

Vjerojatno ostaje?

“Ako se Chelsea i Manchester United ne kvalificiraju u Ligu prvaka onda će teško privući Vardyja jer on ne želi propustiti šansu da zaigra u tom natjecanju. Tottenham je blizu Lige prvaka i pratili su Vardyja i ranije, ali teško da će klub narušiti financijsku struktutu kako bi ga doveli”, piše The Times zaključujući da je izgledno da će ubojiti napadač ostati u svom sadašnjem klubu.

Povratak na Net.hr