U PADU

PORTUGAL I FRANCUSKA SKUPO KOŠTALI VATRENE: Nova Fifina ljestvica Hrvatskoj ne donosi ništa dobro

Nakon Lige nacija promijenilo se stanje na Fifinoj ljestvici

Teški porazi od Portugala i Francuske koštat će Hrvatsku pada na Fifinoj ljestvicu. Vatreni su u prve dvije utakmice novog izdanja Lige nacija primili osam golova. Prvo četiri od europskog pa nekoliko dana kasnije isto toliko i od svjetskog prvaka. Iako bi Fifa novu ljestvicu trebala službeno objaviti 17. rujna, već je procurila nova projekcija.

U odnosu na posljednju, objavljenu 17. srpnja, Hrvatsku čeka pad za dva mjesta te više neće biti šesta, nego osma reprezentacija na svijetu. Belgija ostaje prva, slijede je Francuska, Brazil i Engleska. Dva mjesta skočit će Portugal, po jedno Grčka i Španjolska, a prvih deset zatvaraju Argentina i Kolumbija.

Izbornik Zlatko Dalić je, inače prije nekoliko dana na RTL-u govorio o spomenutim utakmicama.

“Razočaran sam i teško mi je zbog poraza. Trebamo izvući iz njih pouku, najprije ja. Moram analizirati svoje greške. Nekako mi ovo sliči na situaciju prije Svjetskog prvenstva, sad je na meni velik dio posla. Imamo dobre igrače, ali u nekim smo trenucima bili preopušteni. Počeli smo onda misliti da smo prvaci svijeta i svaka se greška kaznila. Od odgovornosti ne bježim i, otkad sam postao izbornik, Hrvatska je napravila samo velike stvari. Ne vidim gdje je problem da mi izgubimo od svjetskih i europskih prvaka. Težak je poraz i ja razumijem frustraciju, ali ja nisam izgubio motivaciju. Komentari mi ne smetaju, svatko ima pravo komentirati”, rekao je Dalić.

Osvrnuo se i na obranu koja je dosta loše izgledala o obje utakmice.

“Točno je da primamo previše golova, ali te smo golove primili od Engleza, Francuza, Španjolaca, Portugalaca, Brazila i Argentine. Puno smo pričali o prekidima. Prekid ne možeš uvježbati. Prekid je ‘hoću ili neću’. Sve je stvar koncentracije i volje”, poručio je.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr