Poraz Ane, Kerberovoj titula

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Lincu, pošto je u finalu poražena od Nemice Anđelike Kerber

13.10.2013.
16:51
VOYO logo

Kerberova je slavila u dva seta (6:4, 7:6) i uskratila nade srpskoj teniserki da će doći do trofeja posle skoro dve godine, prenosi B92.

Ovo je bio ukupno peti duel dve teniserke, a Nemica je smanjila na 3:2 u međusobnom skoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču u kom je viđeno čak 11 brejkova, Kerberova se bolje snašla i uspela da dođe do pobede posle jednog sata i 38 minuta.

Ana nije uspela da podigne pobednički pehar, ali je pokazala da polako diže formu za osnovni cilj u sledećoj godini, a to je povratak među 10 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da čestitam Anđeliki na odličnoj partiji i tituli. Hvala svima što ste došli, odlična ste publika i činite da ovaj turnir bude poseban i da imamo razlog više da se vratimo. Hvala mom timu koji me podržava i koji je stalno uz mene i nadam se da se vidimo sledeće godine", rekla je Ivanovićeva neposredno posle meča, zahvalivši se i sponzorima i svima koji su učestvovali u organizaciji turnira.

Nova šampionka Linca bila je veoma srećna posle meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Ani, ti si velika ličnost i odlična teniserka, želim ti sve najbolje sledeće nedelje, a i u celoj karijeri. Zahvalila bih se svima, navijačima, skupljačima loptica, svima onima koji čine da se igrači osećaju posebno. Hvala mom timu na podršci, ova titula će nam mnogo značiti", rekla je Kerberova.

Tok meča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je nervozno ušla u meč, izgubila je dva poena na svom servisu, ali je osvojila naredna četiri poena i povela sa 1:0. Kerberova je uzvratila mnogo lakše, da bi odmah pritisla srpsku teniserku, koja se u prvi mah odbranila, ali potom popustila i viđen je prvi brejk na meču i vođstvo Nemice 2:1.

Kerberova tu nije stala, ponovo je bila sigurna na servisu, a potom je došla do još jednog brejka za 4:1. Ana se u sledećem gemu probudila, bez većih problema je vratila jedan brejk i konačno imala siguran servis gem i tako prišla na 4:3, a odmah i novim brejkom izjednačila. U narednom gemu viđen je veliki broj preokreta, ali je Nemica bila koncentrisanija, zasluženo je došla do trećeg brejka i prilike da već u sledećem završi set, što je i učinila sa 6:4, posle 40 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanovićeva je na startu drugog seta bila sigurna na servisu i odmah je došla do brejka. Kerberova joj je oduzela servis u trećem gemu, ali je srpska teniserka odmah uzvratila i to sjajnim smečom posle duge razmene udaraca za 3:1. Nemicu to nije omelo i odmah je uzvratila novim brejkom, a potom je osvojila prvi servis gem u drugom setu, i nastavila niz do 4:3.

Ana je posle nekoliko izjednačenja uspela da osvoji gem i stavi pritisak na protivnicu, koja ima priliku da svojim servisom završi meč. Srpska teinserka je napravila dve greške i dovela Kerberovu blizu pobede. Posle toga usledio je loš napad koji je Nemica kaznila pasingom iz forhenda. Sve tri meč lopte Ivanovićeva je spasila odličnim napadima iz forhenda, a onda naterala protivnicu na grešku. Prvu brejk loptu spasila je dobrim napadom, a kod druge je Ana promašila čist zicer. Ipak, treća je bila sreća i Ivanovićeva se vratila u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sitne probleme (30:30) odservirala je kvalitetan gem i povela sa 6:5. U 12. drugog seta ponovo je izvršila pritisak, stigla do dve set lopte, ali je Kerberova odličnom i hrabrom igrom spasila obe. Dva servisa bila su dovoljna za taj brejk. Posle niza grešaka i gema, Srpkinja je zatražila tajm aut i sa vidno bolnom facom sela na klupu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo