POPRAVNI ISPIT: / Hrvatski vaterpolisti više nemaju pravo na loš dan

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić
Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić

Nakon poraza od Srbije, hrvatski vaterpolisti su na popravnom ispitu na EP-u u Beogradu. U dvoboju 2. kola igraju protiv Francuske (17.15 sati).

12.1.2016.
10:03
Pixsell, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Kroz povijest, Hrvatska i Francuska su samo dvaput igrali na EP-ima. Isključivo iz razloga što današnji suparnik naše reprezentacije se od 1991. godine samo i dvaput plasirao na Europsko prvenstvo. Oba puta bilo je to u Budimpešti - 2001. godine u Budimpešti ih je Hrvatska pregazila s 12-3, a na posljednjem EP-u bilo je 'samo' 14-11. Francuzi su otpor pružali do samog kraja utakmice. Tada je kod Hrvatske briljirao Maro Joković s pet golova, a kod Francuza Michael Bodegas je zabio tri gola.

Francuzi više nemaju Bodegasa, igra za talijansku reprezentaciju, a hrvatski ljubitelji vaterpola čekaju buđenje Jokovića. Cijelu klupsku sezonu igra neprepoznatljivo. Možda opet bude inspiriran protiv 'tricolora',

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su u 1. kolu u Beogradu očekivano 'razmontirali' malteške amatere, a Hrvatska je nažalost bila razmontirana od Srbije. Izbornik Ivica Tucak i naši igrači danas ne smiju nikako kiksati, Francuska je od onih reprezentacija koje 'moraju' pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je utakmica protiv Srbije završila i drugačijim rezultatom, mi Francusku moramo dobiti. Moramo se dignuti, fokusirati se na ovo što nas čeka. Ići iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu kroz turnir. Nadam se da ćemo prikazati onu igru koju možemo. Francuska je opasna i jaka reprezentacija. Bilo kakvo potcjenjivanje, bit ćemo kažnjeni. Nećemo od njih raditi neku strašnu reprezentaciju, ali izuzetno su opasni te, ukoliko ih želimo dobiti, moramo odigrati jednu maksimalno dobru utakmicu!", kazao je izbornik Tucak.

Nakon kiksa protiv Srbije, stvari su jasne. Iako sve reprezentacije nastavljaju natjecanje nakon prve faze, hrvatski vaterpolisti više nemaju pravo na loš dan. Moraju upisati pobjede protiv Francuske i Malte i krenuti u borbu za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo