SPREMA LI SE POTRES

PONAVLJA LI SE SLUČAJ GUARDIOLA: Ako Enrique ode Barcu preuzima čovjek koji je uništio Dinamo?

Hoće li Barcelonini navijači opet proživljavati dramu kao onu što ih je zatekla u proljeće 2012. kada je Pep Guardiola sazvao izvanrednu konferenciju za novinare i objavio da se povlači s klupe trenerske pozicije?

Nije Katalonac doživio neki neuspjeh koji bi ga pokolebao, odluku je donio zbog , tako je tvrdio, stresa koji nosi posao trenera najuspješnijeg kluba posljednjih 15-ak godina.

TEŽAK DEBAKL DINAMA U ANDALUZIJI: Sevilla do vrha napunila mrežu nemoćnog Livakovića

Njegov bivši suigrač i aktualni trener Barcelone Luis Enrique za sada odbija potpisati novi ugovor. To je izazvalo paniku s obzirom da mu on istječe krajem tekuće sezone, te sve podsjeća na situaciju od prije malo više od četiri godine.

“Odluku o budućnosti neću donijeti prije 30. lipnja 2017.”, rekao je Španjolac početkom sezone.

Barcelona stoga kao i svaki ozbiljan klub mora planirati budućnost bez njega.

Potpredsjednik Jordi Mestre izjavio je kako je Enrique ‘prva, druga i treća opcija”. Međutim postavlja se pitanje tko je četvrta.

Iako više-manje svi misle kako će Enrique produljiti vjernost s Barcelonom za godinu ili dvije iako je osvojio sve s klubom i za njega ne postoje neki realni ciljevi, ipak ne bi začudilo da krene Guardiolinim stopama te uzme pauzu ili ode u neki drugi klub.

U nedjelju je Barcelona igrala sa Sevillom. Utakmica je na kraju proglašena jednom od najboljih u sezoni. Argentinski stručnjak Jorge Sampaoli, koji je stigao u klub ovog ljeta, napravio je ogroman utjecaj na igru Seville. Dobili su sve utakmica na svom stadionu, osim one u nedjelju.

Igru koju je prikazala njegova momčad katalonski Sport je podsjetila na onu Barcelone pod Guardiolom. Stoga je odmah postao jedan od favorita za najpoželjnije trenersko mjesto.

“Navijači su otkrili trenera čija momčad igra kao Barcelona pod Guardiolom. Intenzitet, pritisak, napadačka igra, mijenjanje pozicija, taktički rizici…Sampaoli ima gotovo sve vrline koje Barcelona zahtijeva od svojih trenera i na njega treba računati ako Enrique ode na kraju sezone”, komentar je Sporta.

jorge sampaoli

Španjolski novinar Albert Masnou, koji je blizak s Argentincom, rekao je za Bleacher Report kako bi Sampaoli volio voditi Barcelonu.

“Naravno da bi to voli, ali tko ne bi. S obzirom na njegov profil mislim da ne bi imao problema kada bi vodio klubove poput Barcelone ili Real Madrida”, smatra Masnou.

Barceloni navijači, jasno je, ne bi željeli doznati je li Argentinac stvarno u stanju voditi njihov klub, ali ako Enrique ode čini se izglednim da će se to dogoditi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr