Nakon Mamića

USKOK I U HAJDUKU: Gdje je i zašto nestalo šest milijuna kuna!?

Nakon što su braća Mamić nakratko završila iz rešetaka,’organi kaznenog gonjenja’ očito su svratili i u Hajduk.

Tako se barem može zaključiti iz objave splitskog kluba na službenim stranicama, gdje je predsjednik Marin Brbić detaljno objasnio transfer bivšeg igrača Ante Vukušića u Pescaru. Navodno je sporna provizija u cijelom poslu koji je Hajduku donio 2.5 milijuna eura.

Od Vukušićevog su transfera navodno nezakonitu proviziju dobili njegov agent Siniša Šošo i suradnici braća Rajko i Velibor Momčilović, a pod sumnjom su se našli i bivši i sadašnji predsjednik Hajduka Joško Svaguša i Marin Brbić. Prema nekim špekulacijama, Hajduk je Šoši i njegovoj sviti isplatio čak šest milijuna kuna provizije, a navodno klupski Nadzorni odbor nije ni znao za taj manevar. Navodno je novac isplaćen tvrtki koja je registrirana na Malti. Naravno to su sve (zasad) samo nepotvrđene informacije.

Zbog opširnosti teksta kojim se pravdaju u Hajduku, donosimo samo zaključak, a cijelo priopćenje Hajduka pročitajte OVDJE.

“Transfer Ante Vukušića iz Hajduka u Pescaru napravljen je u skladu sa zakonom i poštujući ugovore koje je klub imao s igračem pri čemu su ispoštovane sve pravne procedure te je proveden uz pisanu suglasnost Nadzornog odbora HNK Hajduk.

HNK Hajduk je krenuo u realizaciju transfera Ante Vukušića u Pescaru jer se radilo o najpovoljnijoj ponudi za klub (druga ponuda bila je od Basela vrijedna 2 milijuna eura). Hajduk je od transfera Ante Vukušića u Pescaru zaradio 2,5 milijuna eura neto što je bio ključan financijski dobitak da se klub spasi od stečaja.

Visina odštetnog zahtjeva koji je Hajduk uprihodio zasluga je odlučnosti u pregovorima klupskih čelnika, ali i sposobnosti posrednika koji su u pregovorima s Pescarom odštetni iznos podigli do maksimuma tržišne vrijednosti (jedina druga ponuda je bila na 2 milijuna eura od Basela).”

Povratak na Net.hr