„Pogrešila sam što sam se vraćala u Srbiju”

Nataša Janić priznala grešku

Trostruka olimpijska šampionka je pre nekoliko meseci najavila povratak u Srbiju, ali je zbog nemogućnosti da se takmiči u naredne dve godine odlučila da se vrati u reprezentaciju u kojoj je postigla svoje najveće uspehe.

Rođena sam u Srbiji, kao kod kuće se osećam i u Srbiji i u Mađarskoj. U Mađarskoj sam provela 12 godina, kako je ispalo, provešću još. Imala sam plan kada sam htela da se vratim u Srbiju, nažalost to nije uspelo – rekla je Nataša Janić. – Probala sam da se takmičim za Srbiju. Međutim, ne ukapam se u sistem. U poslednjih 12 godina radila sam pod nekim kriterijumima. Znalo se šta je i kako je, sve je bilo crno na belo. Ne mogu da kažem, dobro radi i Olimpijski komitet Srbije. Međutim, nije sinhronizovan sistem Savez – Olimpijski komitet Srbije – Ministarstvo omladine i sporta. Ne želim nikoga da krivim, svi su uradili ono što su mogli – izjavila je ona za Novosti.

Na pitanje gde je ispao problem, Janićeva je rekla da je problem nastao u organizacionom delu.

Jednostavno, ne uklapam se u taj sistem. Ne mogu da odem u Rio de Žaneiro, da imam mir, da se maksimalno posvetim svom poslu. Najveći problem je, rekla sam već, u tom organizacionom delu – kazala je trostruka olimpijska šampionka.

Olimpijski komitet Srbije je za Natašu, kako je izjavio Đorđe Višacki, platio pripreme u Bugarskoj i Portugaliji 8.200 evra, ali je ona na to odgovorila da joj je mnogo žao što se posle svega govorimo o ciframa.

Čovek greši. I mi smo, mislim, pogrešili. Htela sam nešto dobro da uradim, na kraju je ispalo loše – zaključila je Janićeva.

Povratak na Net.hr