banner

'TUŽAN SAM I PRAZAN'

POGODIO JE LOPTICOM LINIJSKU SUTKINJU U GRLO: Novak Đoković se napokon oglasio nakon što su ga izbacili s US Opena

Prvi reket svijeta, Novak Đoković, reagirao je na izbacivanja s US Opena, nakon što je sutkinju lopticom udario u grlo.

“Čitava ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i, prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njezino ime ne mogu otkriti zbog očuvanja njezine privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.

Profimedia

[VIDEO] POTEZ O KOJEM ĆE SE PRIČATI JOŠ DANIMA: Pogledajte kako je Đoković jednim zamahom zaradio diskvalifikaciju

Želim ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvoriti u važnu životnu lekciju, kako bih se nastavio razvijati i kao čovjek, ali i kao tenisač.

Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu potporu, kao i mojim navijačima, jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”, poručio je Đoković preko svojih profila na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Povratak na Net.hr