POGLED BIVŠEG IZBORNIKA: / 'Svevišnji je ponizio brata'

Image
Foto: PIXSELL / Goran Stanzl

Sukob braće Mamić, izvršnog predsjednika Dinama Zdravka i trenera Zorana, i dalje je jedna od glavnih tema u hrvatskom nogometu.

1.6.2015.
10:05
PIXSELL / Goran Stanzl
VOYO logo

Zoran Mamić je u 80. minuti htio u igru uvesti trećeg vratara Marka Mikulića, ali publika je željela na terenu vidjeti Ognjena Vukojevića kojem je to bila posljednja utakmica u dresu Dinama. Zdravko Mamić je također tražio Vukojevićev ulazak u igru, što se na koncu i dogodilo, a ljutiti trener je demonstrativno prije završetka dvoboja otišao u svlačionicu i nije se vratio ni na dodjelu medalja.

Maksimirski incident bio je jedna od tema emisije RTL liga u kojoj su gostovali trener Zadra i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, te stalni stručni komentator Joško Jeličić, nekadašnji nogometaš Hajduka i Dinama. Obojica smatraju da sukob braće pokazuje način na koji Dinamo funkcionira, te da je Zoran trebao drugačije postupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebao je dati ostavku'

"Zdravko je sebe nazvao Svevišnjim, ponizio je brata, pokazao svoj svemogući autoritet. Pa on ima na klupi čovjeka kojem telefonom daje upute što raditi i ignorira ono što je trener naumio! Zna se da Zoki nije bio za Vukojevićev dolazak, Zdravko je inzistirao, a Zoran se protivio jer je dobar prijatelj s Ogijem, ali kao trener ga nije vidio u momčadi. No, Zoki je mogao inteligentnije postupiti, izostaviti ga iz sastava, da Ogi u odijelu primi oproštajno cvijeće i ne bi bilo ove priče", naglasio je Štimac, dok je Jeličić dodao:

"To je potvrdilo nepostojanje prave sportske politike, ali i svakodnevni sukob dva brata, trenera i gazde. Zdravko je digao Dinamo na europsku razinu, osvojio deset titula, ali on želi sve voditi, a ne poznaje zakonitosti travnjaka, način vođenja svlačionice i uteg je bratu. Zoranu je ovo bilajedinstvenaprilika da vrati kredibilitet u javnosti, autoritet u svlačionici i bratovo poštovanje davanjem nepozive ostavke. I da trenersku karijeru nastavi graditi negdje drugdje. Nažalost, mislim da će opet prevagnuti bratska ljubav i obiteljski posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo