POD TORNJEM STIŠAVAJU EUFORIJU NAKON VELIKE POBJEDE: / Cedevitini igrači priznali da su bili u šoku

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.5.2019.
10:10
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Cibona je prva povela u finalu Prvenstva Hrvatske. U Draženovu domu svladala je Cedevitu s 88:84, no još je uvijek daleko bilo kakva euforija.

Image
DRAMA POD TORNJEM: /

Cibona na krilima veterana srušila Cedevitu, ključna situacija dogodila se 33 sekunde prije kraja

"Za nas je ovo jako bitna i velika pobjeda. Ne treba zaboraviti da je Cibona praktički prvi put u povijesti bez stranaca i ovakvu ekipu dobiti je pothvat. Čestitam igračima. Odigrali su pravu, mušku utakmicu, s velikim fokusom i energijom i zasluženo smo pobijedili. Treba ostati koncentriran. Mi da i vodimo s 3-0 protiv Cedevite, to ne bi bila nikakva garancija", spušta loptu na zemlju trener Ivan Velić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubili snagu

U svojim posljednjim utakmicama karijere "ruku je dao" i kapetan Marin Rozić.

"Imali smo tih desetak dana, što u jednu ruku malo stvara problem, a u drugu ruku imaš dosta vremena da se pripremiš. Znamo da je kvaliteta na strani Cedevite i da mi moramo igrati protiv nje s više energije. Imali smo u prvom poluvremenu period jako dobre igre, u drugom poluvremenu smo napravili neke gluposti, ali smo uz malo sreće pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Rimac detektirao je gubitak snage u završnici kao uzrok poraza.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

22.05.2019. , Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - Hrvatski Telekom Premijer liga, prva utakmica finala: KK Cibona - KK Cedevita.Filip Bundovic . Photo: Marko Prpic/PIXSELL

"Cibona je, bez obzira na to što smo upozoravali da neće biti jednostavno, pokazala puno više želje, bila je koncentriranija i svježija, pogotovo u startu utakmice. Uvijek je teško kada moraš stizati rezultat. U trećoj četvrtini u jednom je trenutku bilo 19 razlike, a to je teško stići protiv bilo koje ekipe. Čak smo preokrenuli, ali ostali smo na kraju bez snage i uveli se u nervozu. Jednostavno nas sitnice bespotrebno prelagano izbace iz takta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Banić složio se s trenerom.

"Pokazali su više želje, htijenja i fokusa od nas, a možda i malo više svježine. Nakon serije protiv Zadra bili smo malo u šoku jer smo se našli protiv ekipe koja je totalno drugačija u odnosu na Zadar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga se igra na istom mjestu u petak u 20 sati.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo