Amerika u suzama

POČIVAO U MIRU: Umrla legenda koja je svojim provalama nasmijavala svijet

Lawrence Peter “Yogi” Berra ostat će upamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti bejzbola, ali i čovjek koji je djelovao mnogo pametnije kada bi – šutio.

Slavni bejzbolaš preminuo je u 22. rujna s navršenih 90 godina života. Tijekom igračke karijere s NY Yankeesima je osvojio 13 naslova prvaka, a 18 puta je zaigrao na All-star utakmici. Izabran je u najbolju bejzbolsku momčad proteklog stoljeća, a slavni Yankeesi umirovili su još davno njegovu osmicu.

Briljirao je na terenu, ali van njega nije baš bio genijalan. Yogi nikad nije završio osnovnu školu, niti ga je krasila inteligencija, te su Amerikanci njegove apsurdne provale redovito zapisivali, čak su ih i svetkovali i nazvali – Yogiismima.

“Pola laži koje su izrekli o meni – nisu istina.”

“Kao da se deja-vu opet događa.”

“Napravili smo previše krivih pogrešaka.”

“Bejzbol je 90% mentalan sport, druga polovica je fizička.”

“Ja nikad nisam izrekao polovinu stvari koje sam izrekao.”

“Ukoliko ne znaš gdje ideš, možeš završiti negdje drugdje.”

“Budućnost nije kao što je nekad bila.”

“Nikad nisam odgovorio na anonimno pismo.”

“Uvijek idite na sprovode drugih ljudi, inače oni neće doći na vaš”

Samo su dio gluposti koje je slavni sportaš ispalio tijekom života. Jedan od američkih junaka iz crtića – priglupi medvjedi ‘Yogi Bear’ navodno je dobio i ime u ‘čast’ bejzbolaša. Njemu se to nije svidjelo, čak je i zadovoljštinu tražio na sudu, ali nikad nisu uspjeli dokazati da glupavi ‘Yogi Bear’ je dobio ime po ‘Yogi Berri’.

Povratak na Net.hr