POČINJE RUKOMETNO LUDILO, A BABIĆ PORUČUJE: / 'Imamo dosta sličnih igrača, izbor će biti težak'

Image

Hrvatski rukometaši okupili su se u ponedjeljak za prvu fazu priprema uoči Svjetskog prvenstva u Francuskoj koje traje od 11. do 29. siječnja 2017. godine.

26.12.2016.
18:46
VOYO logo

Rukometaši će trenirati u Ivanić-Gradu do 30. prosinca, a nakon slobodnog dana, s treninzima nastavljaju već za Novu godinu. Uoči SP-a nastupit će na Croatia Cupu u Umagu protiv Tunisa (8. siječnja) i Crne Gore (9. siječnja).

'Širimo bazu'

"Tunis je dinamičan, sličan Saudijskoj Arabiji. To će biti dobar test iako pripremne utakmice nikad ne pokažu pravu sliku. Došli su novi igrači koji se trebaju nametnuti i pokazati da mogu zamijeniti one koji nisu mogli doći. Dobro je da širimo bazu, a loše je što ih moramo uigravati i bit će pod povećalom. Prvi je put popis stvarno otvoren, zanimljiv i izjednačen. Igrači će morati biti stvarno dobri. Imamo dosta sličnih igrača, izbor će biti zanimljiv, težak... Morat će pokazati kvalitetu ako žele ići na Svjetsko prvenstvo", kazao je izbornik Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

KAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET: Izbornik Babić okupio rukometaše za lov na zlato koje čekamo od 2003.

Image

KAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET: Izbornik Babić okupio rukometaše za lov na zlato koje čekamo od 2003.

Hrvatska će igrati u Rouenu, u skupini C protiv Njemačke, Bjelorusije, Mađarske, Saudijske Arabije i Čilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi dio priprema stiglo je 16 igrača, prvi dio priprema proći će bez igrača iz Bundeslige. Na širem popisu je 28 igrača.

Tu su: Filip Ivić (Vive Tauron Kielce), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest), Jerko Matulić (Nantes), Josip Božić-Pavletić (NEXE), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Sandro Obranović (Pick Szeged), Lovro Jotić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Luka Šebetić (PPD Zagreb) i Šime Ivić (Wisla Plock).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tunis je dinamičan, sličan Saudijskoj Arabiji. To će biti dobar test iako pripremne utakmice nikad ne pokažu pravu sliku. Novi igrači moraju pokazati da imaju vrijednost i da mogu nadoknaditi one koji su odsutni. Sigurno će biti pod povećalom jer moraju pokazati da imaju kvalitetu za igranje za Hrvatsku. Svi koji su na popisu morat će se potruditi da izbore mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo", dodao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo