POČEO AUSTRALIAN OPEN: / Petra Marić prošla, a Ćorić ispao u prvom kolu. Čilić čeka da prestane kiša

Image
Foto: Profimedia

Donna Vekić i Ivo Karlović igraju u utorak

20.1.2020.
9:27
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Martić pobjedom je startala na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu, dok je Borna Ćorić poražen već u prvom kolu.

Martić je pobijedila Amerikanku Christinu McHale sa 6-3, 6-0, dok je Ćorić izgubio od Amerikanca Sama Querreyja sa 3-6, 4-6, 4-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić sigurna

Martić, koja je postavljena za 13. nositeljicu, odigrala je sjajan meč i bez ikakvih problema probila se do drugog kola Australian Opena. Za pobjedu protiv 27-godišnje Amerikanke, trenutačno 84. tenisačice svijeta, trebala je sat i 30 minuta igre.

Bio je to njihov treći međusobni susret, a hrvatska tenisačica sada vodi 2-1 u pobjedama. Petra je slavila prije tri godine u kvalifikacijama Cincinnatija, a McHale je bila bolja 2014. u kvalifikacijama Montreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi okršaj s Nijemicom

Martić, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola što je njezina najbolji rezultat u Melbourneu, u drugom kolu će igrati protiv Njemice Julie Georges koja je na otvaranju turnira pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6-1, 6-2.

Do sada su igrale dva puta, a oba puta je slavila 31-godišnja Georges. Posljednji put u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu u lipnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac uvjerljiv

Nažalost, prvi hrvatski reket Borna Ćorić poražen je već u prvom kolu. Amerikanac Sam Querrey slavio je sa 6-3, 6-4, 6-4.

U prvom setu presudio je break američkog tenisača prvi vodstvu 3-2. S tri gema u nizu pobjegao je na 5-2 i mirno priveo set kraju. U drugom setu 32-godišnji Amerikanac je poveo 2-0, Borna se vratio na 2-2, ali potom opet izgubio servis kojeg do kraja seta nije uspio vratiti. U trećem, setu ponovo je presudio jedan gem, onaj pri rezultatu 4-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić i Querrey su do sada igrali samo jednom, prije pet godina u Roland Garrosu, a slavio je hrvatski tenisač.

Još igraju Čilić, Karlović i Donna Vekić

Ćorić je prošle godine dogurao do četvrtog kola Australian Opena, međutim u preostalih pet nastupa u Melbourneu ispadao je u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od naših predstavnika bi danas na teren, nakon što prestane kiša, još trebao izaći Marin Čilić protiv Francuza Mouteta, dok sutra Ivo Karlović igra protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo