POTPUNI KRAH SUPERLIGE: / Istupili svi engleski klubovi, zvijezda Barce ekspresno reagirala s porukom svima

Image

Klubovi su počeli popuštati pod pritiskom, Manchester City i Chelsea prvi su najavili da istupaju, a malo prije ponoći napravili su to i ostali engleski klubovi

20.4.2021.
23:56
VOYO logo

Engleski prvoligaši Arsenal, Chelsaa, Manchester United, Liverpool i Tottenham odlučili su istupiti iz novoosnovane Superlige.

Image
MANCHESTER CITY POTVRDIO DA NAPUŠTA SUPERLIGU: /

Predsjednik Uefe nije se mogao suzdržati; 'Pokazali su veliku inteligenciju...'

Image
MANCHESTER CITY POTVRDIO DA NAPUŠTA SUPERLIGU: /

Predsjednik Uefe nije se mogao suzdržati; 'Pokazali su veliku inteligenciju...'

Ranije su mediji objavili da se iz Superlige povlače i Manchester City i Chelsea, a onda je Manchester City prvi službeno objavio odluku o odustajanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo vas saslušali, kao i širu nogometnu zajednicu ovih par posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Superlige. Napravili smo pogrešku i zato se ispričavamo", objavljeno je službenom twetter profilu Arsenala.

U ponedjeljak je odjeknula vijest da je 12 bogatih europskih klubova postiglo kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. Predsjednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige. Vijest o toome oštro su osudili i UEFA i FiFA, politički svijet a njemački klubovi Bayern i Borussija te francuski PSG su odbili sudjelovanje u tom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovih odustajanja u Superlig ostaje samo šest klubova: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Milan, Inter i Juventus.

UŽIVO

23:59 - Nakon svega oglasio se GeradPique:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet pripada navijačima. Danas više nego ikad prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:56 - Liverpool je potvrdio da istupa iz Superlige. Učinili su to potom i ostali engleski klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

23:50 - BBC je objavio da će i preostala četiri engleska kluba istupiti iz Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:51 - Osim što je City istupio, Cadena Cope javlja da navodno Barcelona i Atletico ostaju uz projekt, dok je Chelsea još neodlučan te su izrazili svoje dvojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:33 - Nakon Cityjeve objave oglasio se Uefin šef AleksanderČeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam što mogu izraziti novu dobrodošlicu Manchester Cityju u europsku nogometnu obitelj. Kao što sam rekao na Uefinom kongresu, treba imati hrabrosti priznati pogrešku, a ja nikad nisam sumnjao da je City to sposoban. Taj klub daje našem sportu veliku vrijednost i presretan sam što ćemo nastaviti suradnju", poručio je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:26 - Manchester United potvrdio je kako Ed Woodward krajem godina odlazi iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:25 - Manchester City službeno je objavio da je pokrenuo proceduru za povlačenje iz Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:04 - Igrači Liverpoola predvođeni kapetanom Jordanom Hendersonom objavili su na društvenim mrežama kako su protiv Superlige.

"Ne volimo to i ne želimo da se to dogodi. To je naše zajedničko stajalište. Naš angažman prema klubu i njegovim navijačima je apsolutan i bezuvjetan. You’ll Never Walk Alone", poručili su igrači vlasnicima i vodstvu kluba.

21:50 - Sudjelovanje Barcelone u novoj Superligi moglo bi biti uvjetovano odobrenjem njezinih članova, objavili su španjolski mediji. Katalonska televizijska postaja TV3 izvijestila je da ugovor koji je Barcin predsjednik JoanLaporta potpisao s ostalih 11 klubova članova osnivača sadržava klauzulu koja klubu dopušta odustajanje od sporazuma ukoliko se njegovi članovi ne slože.

Španjolci navode kako se Laporta u utorak sastao s menadžerom Barcelone RonaldomKoemanom kako bi objasnio stajalište kluba o Superligi i dogovorio razgovor u srijedu s kapetanima Lionelom Mesijem, Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom.

21:38 - Navodno će večeras biti održan hitan sastanak predstavnika 12 superligaških klubova, a glavna tema bit će upravo to - napuštanje Superlige.

21:34 - I madridski As piše o krahu projekta Superlige nakon najave povlačenja Chelseaja, Ciutyja, Atletica i Barcelone.

21.20 - Vijesti dolaze iz minute u minutu. Katalonski Sport javlja kako će i Barcelona okrenuti leđa projektu.

21:21 - Nakon Manchesterovog EdaWoodwarda pojavila se informacija da je pao i Juventusov predsjednik AndreaAgnelli, no The Athleticov novinar James Horncastle objavio je da je Juve to opovrgnuo.

21:05 - U međuvremenu, Trgovački sud u Madridu u utorak je zabranio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) i Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) poduzimanje bilo kakvih mjera protiv pokretanja Superlige. Odluka madridskog suda predstavlja prvu pravnu pobjedu "pobunjenika" koji su pokretanjem Superlige otvorili sukob u europskom nogometu.

U presudi stoji da FIFA, UEFA i svi pridruženi nogometni savezi ne smiju usvojiti "bilo kakvu mjeru koja zabranjuje, ograničava ili na bilo koji način uvjetuje" stvaranje Superlige.

Ode i Atletico?

21:00 - Pojavilo se i puno vijesti o toe da istupa i Atletico Madrid. No, za sada ništa nije službeno. The Athleticov novinar Dermot Corrigan objavio je da je klub odbacio te priče. S druge strane Ben Jacobs javlja kako je od klupskih izvora doznao da će se povući.

20:56 - Zanimljiv post objavio je bivši predsjednik Real Marida RamonCalderon:

Pala prva ostavka

20:55 - CEO Manchester Uniteda EdWoodward podnio ostavku nakon ovakvog raspleta.

20:50 - Ovo bi mogao biti kraj Superlige. Barca i Atletico navodno isto odustaju, a United i arsenal na dobrom su putu da to isto naprave.

19:52 - Samo dan nakon što je potvrđeno osnivanje elitne nogometne Superlige, procurila je informacija kako dva od 12 klubova osnivača možda ipak ima namjeru odustati od sudjelovanja.

“Dobro obaviješteni visoki dužnosnik engleskog kluba, kojem je ponuđeno da se pridruži Superligi, ali je to odbio, otkriva da dva od šest premierligaša koji su utemeljili Superligu ozbiljno razmatraju odustajanje od nje”, objavio je ugledni Guardian.

Otrkili su da je riječ o Manchester Cityju i Chelseaju, a isti izvor koji im je to rekao tvrdi da se ta vijest proširila i UEFA-inim kongresom u Montreuxu. UEFA se nada da će bogati engleski velikani zbog vrlo loše reakcije javnosti i pritiska i velikog pritiska britanske vlade možda odustati od pokretanja Superlige i vratiti se u Ligu prvaka i Europa ligu, a čini se kako bi im se želje mogle ostvariti. Naime, u utorak navečer stigla je vijest da je Chelsea donio odluku o povlačenju iz Superlige. Ona je stigla dok navijači još prosvjeduju kod njihovog stadiona Stamford Bridgea.

Kako se može vidjeti na snimci navijači su to dočekali kao da su osvojili Ligu prvaka.

Odlazi i City, Atletico i Barca isto

Malo potom stigla je i vijest da se Manchester City povlači iz Superlige.

Niti dva dana nakon što je osnovana, Superliga bi se mogla raspasti. Novinar Timesa Matt Lawton objavio je kako će se povući i Atletico te Barcelona.

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je, inače, u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju, najavljeno je, sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, prije svega FIFA-e i UEFA-e, nacionalnih saveza, državnika, kao i brojnih nogometaša.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo