POČELO JE: / UEFA pokrenula postupak zbog poljudske svastike, HNS na iglama

Image
Foto: AFP

Nije dugo trebalo da UEFA pokrene disciplinski postupak protiv HNS-a zbog incidenta na utakmici Hrvatske i Italije na Poljudu.

15.6.2015.
15:57
AFP
VOYO logo

Kukasti križ na poljudskom travnjaku veliki je udarac samom ugledu HNS-a, koji je zbog grijeha iz prošlosti (čitaj nereda navijača) pod povećalom Michela Platinija i društva, a nakon poljudskog skandala sasvim je sigurno da će Hrvatska biti drakonski kažnjena.

Tako HNS-u prijeti novi financijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji oduzimanje bodova ili čak suspenzija, budući da se radi o recidivističkom ispadu, odnosno, o ponavljanju prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nulta stopa tolerancije na rasizam

UEFA ima nultu stopu tolerancije na rasističke ispade, posljednjih godina krovna nogometna organizacija europskog nogometa vodi veliku borbu protiv rasizma, diskriminacije i političke propagande, a donijela je i nekoliko akata kojima su propisane oštre kazne za takve ispade.

Stoga, UEFA-inim dužnosnicima pao je mrak na oči kada su vidjeli svastiku na poljudskom travnjaku, a Šuker i društvo se samo mogu nadati što blažoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo