POBUNA U BAYERNU, ZVIJEZDA NAPALA KOVAČA: / 'Nije ti ovo Frankfurt'; igrače zasmetao čak i hrvatski jezik

Image
Foto: AFP

Hrvatski stručnjak oglasio se u petak i prokomentirao ovu priču.

5.10.2018.
14:16
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik Niko Kovač našao se posljednjih dana na udaru. Bayern zadnje tri utakmice ne zna za pobjedu pa je nezadovoljstvo sve veće. Njemački Bild sinoć je objavio priču u kojoj je iznio neke detalje iz svlačionice. Tako je navodno James Rodriguez imao ispad poslije utakmice s Ajaxom te je viknuo Kovaču da mu ovo nije Frankfurt.

James je bio nezadovoljan jer je utakmicu započeo s klupe, a Bild otkriva da navodno želi otići, o čemu bi ubrzo trebao obavijestiti trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem jezika

Druga stvar koja se predbacuje Kovaču i njegovu stožeru je prečesta upotreba hrvatskog jezika. Kovač razgovara na hrvatskom s bratom Robertom, trenerom vratara Tonijem Topalovićem i Hasanom Salihamidžićem. Navodno i pred drugima. Mnogi stoga smatraju da je to znak nepoštivanje, a nezadovoljan je, tvrdi se, i pomoćnik Peter Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, predbacuje mu se i nejasna taktika. Igrači ne znaju što trebaju raditi kao pod Guardiolom i Heynckesom. Posebno je nejasan plan u napadu, ističe se, i dodaje da Kovač ne nudi ništa novo u svojim analizama nego stalno ponavlja gdje bi braniči trebali stajati na terenu.

Rotacije

Za kraj, Bild navodi da igrači imaju problema s rotacijama, ne kao takvima nego kako ih trener primjenjuje. Zabrinuti sud a ne dobivaju poštenu minutažu. Nijemci pišu da je puno igrača koji su igrali dobro jednu utakmicu da bi iduću završili na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare Kovač je u petak prokomentirao ove tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to smiješno. Prije nekoliko tjedana hvalili su nas do neba i govorili da ćemo završiti sezonu bez poraza. Ne mogu taj tekst ozbiljno shvatiti. Niti jedan igrač nije rekao da nemamo plan igre", kazao je Kovač.

Nikin odgovor

"Ne može se govoriti o krizi. Ovo je samo faza kada nam ide slabije. To svaka momčad prolazi. Pročitao sam jedan tekst u kojem se tvrdi da premalo treniramo. To su budalaštine", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"James? Imamo puno vrhunskih igrača. Uvijek će biti utakmica na kojima netko neće igrati. On nam je važan igrač i dokazao se u više navrata. No, ne mogu staviti u sastav 12 igrača. Igrat će koliko i drugi", izjavio je pa je prokomentirao navodno nezadovoljstvo u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam kako to ide. Glasine su došle od ljudi izvana. Atmosfera je pozitivna. Naravno da ima igrača koji su nezadovoljni. Nismo sretni kad ne pobjeđujemo i to je normalno", poručio je Kovač.

Što se tiče rotacija rekao je da su dobro odrađene u prvih nekoliko utakmica i da mora uvoditi u igru svježe igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo tri ozlijeđena igrača i tri utakmice tjedno", završio je.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo