TALENTIRANI ZAGREPČANIN

‘POBJEDE NAD FEDEREROM BILE SU POSEBNE, ALI NISU MOJ NAJVEĆI USPJEH’ Ćorićeve riječi će razveseliti sve hrvatske navijače

‘Nažalost moj tenis nije dovoljno  dobar da budem među prvih pet na svijetu, ali pokušat ću tamo doći’, kaže Ćorić

Najbolji hrvatski tenisač 23-godišnji Borna Ćorić u intervjuu za Tennis magazine progovorio je o dosadašnjim uspjesima u svojoj karijeri, među kojima se ističu dvije velike pobjede nad legendarnim Švicarcem Rogerom Federerom.

No, Ćorić ističe da mu de pobjede nisu bile najveći uspjeh, već je to osvarjanje Davis Cupa s Hrvatskom.

ĆORIĆ PAO ZA PET MJESTA, ČILIĆ ZA JEDNO: Objavljena nova ljestvica najboljih tenisača svijeta

‘Kao dijete sam uvijek sanjao o tome’

“Pobjede nad Fererom u Halleu i Šangaju bile su posebne, ali osvajanje Davis Cupa bio je najbolji trenutak. Kao dijete sam uvijek sanjao o tome, ali nikad nisam očekivao da će se stvarno i dogoditi”, otkrio je Ćorić.

Borna je svojedobno, u studenom 2018., bio 12. igrač na svijetu, no nakon toga je krenuo pad pa je trenutno na 33. poziciji ATP ljestvice.

Ispravan stav i profesionalan rad

Prva tri mjesta jako dugo drži nedodirljivi trojac – Rafael Nadal, Federer i Novak Đoković,  koje mlađi tenisači ne uspijevaju svrgnuti s trona.

“Teško mi je suditi jesu li drugi igrači napravili sve ispravno, nisam njihov trener. Za sebe samo znam da imam ispravan stav i da radim jako profesionalno. Nažalost moj tenis nije dovoljno  dobar da budem među prvih pet na svijetu, ali pokušat ću tamo doći”, zaključio je.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr