TKO ĆE BITI PRVI HRVAT U UNITEDU?

PO KOGA JE DOŠAO MOURINHO? Zašto je izgledniji transfer Marcela Brozovića u Manchester nego Ivana Perišića?

Poput udara groma iz vedra neba proširila se hrvatskom vijest o posjetu slavnog Portugalca Josea Mourinha Hrvatskoj.

Engleski The Sun u petak ujutro objavio je da je razlog njegova posjeta dovršetak pregovora oko transfera Ivana Perišića iz Intera u Manchester United.

Malo potom objavljena je i da ga zanima još jedan hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

S svakom slučaju lako bi se moglo dogoditi da za Manchester United po prvi puta zaigra i jedan hrvatski nogometaš.

Pitanje koje se nameće samo od sebe je gdje bi Perišić zaigrao u Unitedu, tj. je li im on potreban. Naime, Manchester United ima pet krilnih igrača Matu, Mhitarjana, Rashforda, Martiala i Lingarda. Treba napomenuti da se šestog, Memphisa Depaya, riješio ove zime kada ga je prodao Lyonu.

Dolazak Perišića značio bi da će Mourinho krenuti u čistku. Samo je pitanje tko će biti žrtva ili žrtve. Rashford i Mhitarjan sigurno će ostati. U nekoliko navrata spominjalo se da bi Martial mogao otići, međutim riječ je o miljeniku navijača i teško da će im se Mourinho u drugoj sezoni na klupi ići zamjeriti.

Lingard je dijete kluba, ali je i trenutno najslabija karika među ovom petoricom. Također pitanje je hoće li se i Mata naredne sezone zadržati na Old Traffordu.

Prema tome, Perišića sasvim sigurno čeka velika borba za minutažu ukoliko ostvari transfer u redove engleskog velikana.

S druge strane Brozović bi se puno lakše uklopio jer će Mourinho na ljeto ostati bez dva, a moguće i tri veznjaka. Bastian Scheweinsteriger je već potpisao za Chicago Fire dok Michael Carrick još uvijek nije potpisao novi ugovor. Dosta je izgledno i da bi Marouane Fellaini mogao napustiti Old Trafford jer u tri sezone nije nikoga uvjerio da je materijal za tako veliki kub.

Stoga bi transfer Brozovića bio puno logičniji, ali to naravno ništa ne znači. Lako je mogu da zaista obojca završe u Unitedu.

Povratak na Net.hr