RIJEČ STRUČNJAKA

PO ČEMU SE OVAJ HRGOVIĆEV NOKAUT RAZLIKUJE OD DRUGIH? ‘Ovo je vrlo teško napraviti. Bilo je to klasično uspavljivanje’

Sljedeći protivnik za mjesec dana, bit će 39-godišnji Amerikanac Rydell Booker

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović u subotu je u danskom Strueru početkom druge runde nokautirao 39-godišnjeg Grka Alexandrea Kartoziju, te tako ostvario 11. pobjedu u karijeri u isto toliko mečeva, od čega devetu nokautom. U studiju RTL- a meč su prokomentirali Ivana Habazin i Stipe Božić.

[VIDEO] HRGOVIĆ STRAŠNIM NOKAUTOM POSLAO GRKA NA SPAVANJE: Najbolji hrvatski boksač upisao 11. pobjedu u profesionalnoj karijeri

“Ovo je tehnički najkvalitetniji Filipov nokaut. Baš ga je izradio. Prije je bilo bacanje jakih udaraca, ovo je tehnički najizgrađeniji nokaut što je vrlo teško. Ovo je bilo klasično uspavljivanje”, kazao je Božić a njihovu cijelu analizu pogledajte ispod.

Hrgoviću je ovo bio prvi meč nakon skoro deset mjeseci pauze, odnosno nakon što je nokautirao Amerikanca Erica Molinu početkom prosinca prošle godine. Sljedeći protivnik Filipa Hrgovića, za mjesec dana, bit će 39-godišnji Amerikanac Rydell Booker, koji u karijeri ima 26 pobjeda i tri poraza, i dobro poznaje Hrgovića jer su zajedno sparirali.

Kartozia je prije ovog nokauta u dosadašnjoj karijeri upisao osam pobjeda te po jedan poraz i neodlučeni ishod, a u ovaj meč uskočio je nakon što je svoj nastup protiv Hrgovića otkazao Čeh Ondrej Pala.

Povratak na Net.hr