PLAN PRED REALIZACIJOM: / Zagreb u iščekivanju velike košarkaške groznice

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
24.8.2015.
14:40
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

"Dosada je ukupno prodano 54.831 karata, a naš je plan bio da dosegnemo brojku od 75.000. S obzirom na naviku naših ljudi da karte kupuju u posljednji trenutak, ne sumnjamo kako ćemo ostvariti plan. Što se pojedinačnih utakmica tiče, za onu protiv Slovenije ulaznica više nema u slobodnoj prodaji, dosada je ukupno prodano 10.043 karata, a oko 3000 preostalih namijenjeno je klubovima i županijskim savezima. Ako što od toga preostane, tada će te ulaznice biti puštene u prodaju dva-tri dana prije utakmice. Za utakmicu protiv Grčke prodano je 8025 ulaznica, a za preostale tri utakmice naše reprezentacije, Makedoniju, Nizozemsku i Gruziju, dosada je prodano od po pet do šest tisuća. Moram naglasiti kako je najveća navala na ulaznice bila u danima nakon što je naša U19 reprezentacija osvojila srebro, te nakon nedavnih pobjeda seniorske reprezentacije u pripremnim utakmicama, tako da su naši igrači i izbornici najzaslužniji za prodaju karata", izjavio je Jakimenko koji se osvrnuo i na strahovanja kako bi na utakmici Hrvatska - Slovenija u zagrebačkoj Areni moglo biti više slovenskih nego hrvatskih navijača:

"Za tu utakmicu u Sloveniji je u prodaju bilo pušteno 3100 ulaznica i to isključivo preko agencije. Ostale ulaznice prodane su na prodajnim mjestima u Hrvatskoj tako da sam siguran da će biti barem dvostruko više hrvatskih nego slovenskih navijača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA JE POKAZALA MOĆ: /

'Ne pamtim kad smo zadnji put izgledali ovako dominantno'

Jakimenko je dodao kako je za preostale četiri utakmice slovenske reprezentacije dosada prodano po oko 5000 ulaznica, za utakmicu Grčka - Makedonija oko 2000, a za ostale utakmice po oko 1000.

FIBA kritizirala organizatore

Osvrnuo se Jakimenko i na cijene ulaznica koje se kreću od 10 do 33 eura za utakmice zagrebačke skupine C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo uređenje Arene za Eurobasket započet će tek po završetku posljednjeg pripremnog turnira, koji će se održati od srijede do petka, a na kojemu će uz Hrvatsku još igrati Estonija, BiH i Izrael.

"To nam nalažu pravila FIBA-e, koja nam šalje svoje koševe i parket, a koji dolaze 29. kolovoza, dakle dan nakon završetka turnira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularno otvaranje na Trgu bana Jelačića

Otvaranje čitavog Eurobasketa održat će se upravo u Zagrebu i to 3. rujna na Trgu bana Jelačića. Čitav program otvaranja započet će u 20.30 sati, a nakon obaveznog službenog dijela tijekom kojega će se govore održati predsjednik europskog ogranka FIBA-e i zagrebački gradonačelnik, besplatni koncert za okupljene održat će legendarna zagrebačka rock-skupina "Prljavo kazalište".

"Nadamo se da će se našem pozivu na otvaranje odazvati i predsjednica i premijer", kazao je Jakimenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori zagrebačkog dijela Eurobasketa najavili su i dvije fan-zone tijekom prvog kruga natjecanja, jedan će biti u neposrednoj blizini dvorane, a druga na Trgu bana Jelačića. Za tu drugu nadaju se kako će ostati aktivna i dugo tijekom drugog kruga jer bi to značilo da je naša reprezentacija ostvarila veliki rezultat.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo