PERASOVIĆ ISKORISTIO 'DŽOKER ZOVI': / Junak Eurobasketa opet u reprezentaciji

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Amerikanac s hrvatskim državljanstvom Dontaye Draper u nedjelju će se priključiti hrvatskoj muškoj reprezentaciji na pripremama za Eurobasket (5-20.

22.8.2015.
20:27
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

"Nakon ozljede Olivera Lafayettea, koji je uspješno operiran u Milanu, izbornik Velimir Perasović uputio je poziv razigravaču ruskog Lokomotiv Kubana Dontaye Draperu, koji je prihvatio poziv kao i nove izazove u dresu hrvatske reprezentacije.

Draper sjajan na prošlom Eurobasketu

Draper je vrlo uspješno igrao za hrvatsku reprezentaciju 2013. na Eurobasketu u Sloveniji na kojem je Hrvatska zauzela četvrto mjesto. Izbornik Perasović nije želio ostati na samo dva "playa", Roku Ukiću i Roku Stipčeviću, već se htio osigurati i Draperom na toj poziciji. Možda bi Amerikanac s hrvatskom putovnicom bio i otpočetka na pripremama, ali je želio riješiti klupski status. Uz to, Draper ima problema s tetivama, zato mu ne odgovaraju dugačke pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru protiv Estonije, BiH i Izraela

Hrvatski će se košarkaši, nakon turnira u Litvi i dvodnevnog odmora, u nedjelju okupiti u hotelu Panorama. Od 26. do 28. kolovoza očekuje ih posljednji ispit prije Eurobasketa - turnir u Areni Zagreb na kojem će osim Hrvatske nastupiti BiH, Estonija i Izrael. Hrvatska će u srijedu igrati protiv Estonije (18 sati), u četvrtak protiv BiH (18 sati), a u petak protiv Izraela (21 sat).

U prvom krugu Eurobasketa Hrvatska će od 5. do 10. rujna biti domaćin skupine C u Zagrebu, a suparnici će joj biti Slovenija, Grčka, Makedonija, Nizozemska i Gruzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo