PAŠALIĆ STRIJELAC: / Dinamov protivnik u Ligi prvaka napunio do vrha mrežu Tudorovog Udinesea

Image
Foto: Profimedia

Momčad bivšeg trenera Hajduka se nije dobro provela na gostovanju u Bergamu

27.10.2019.
17:14
Profimedia
VOYO logo

U susretu 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je u Bergamu 'razbila' Udinese Igora Tudora sa 7-1, a jedan od strijelaca bio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Momčad Igora Tudora je u prvih osam kola primila svega šest golova, a danas su u Bergamu primili sedam golova u 85 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moglo je i više

Tudor može biti i sretan što je njegova momčad primila 'samo' sedam golova jer su domaćini imali još nekoliko sjajnih prilika, a jednom su pogodili i okvir gola. Momčad iz Udina od još težeg poraza spasio je vratar Juan Musso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak nije nagovještavao debakl Tudorove momčadi. Gosti su poveli u 11. minuti golom Stefana Okake, no deset minuta kasnije izjednačio je Josip Iličić.

Isključenje nakon pola sata

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 33. minuti kada je Nicholas Opoku skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton. Luis Muriel je bio siguran postigavši prvi od svoja tri gola na ovoj utakmici. Među strijelce se upisao i u 48. i 76. minuti ponovo iz kaznenog udarca. Iličić je u završnici prvog dijela zabio svoj drugi gol na utakmici, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić u 52. minuti. Bio je to njegov prvi gol ove sezone. U samoj završnici utakmice za 7-1 je zabio i Amad Traore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, upravo je Atalanta jedan od klubova koji je nanio najteži poraz Udineseu u povijesti kluba. U sezoni 1931/32. u Serie B momčad iz Bergama je slavila sa 7-0. Identičnim rezultatom Udinese je izgubio još tri puta, od Milana (1959), Fiorentine (1959) i Barija (1931).

Napoliju tek bod

SPAL je zaustavio Napoli odigravši 1-1. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Arkadiusa Milika, a izjednačio je Jasmin Kurtič u 16. minuti. Karlo Letica nije nastupio za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identičnim rezultatom završio je i susret između Torina i Cagliarija. Nahitan Nandez je doveo goste u vodstvo u 40. minuti, a izjednačio je Simone Zaza u 69. minuti. Marko Rog je za goste igrao zadnjih deset minuta.

Dan derbija

U ranije odigranom susretu Bologna je pobijedila Sampdoriju sa 2-1. Golove za domaćine zabili su Palacio (48) i Bani (78), dok je strijelac za 'fenjeraša' lige bio Gabbiadini (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su na rasporedu još dva derbija, Roma - Milan, te Fiorentina - Lazio.

Na ljestvici vodi Juventus sa 23 boda, Inter ima bod manje, dok je Atalanta treća sa 20 bodova. Na začelju je Sampdorija sa četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo