PAMETNIJI JE KAD ŠUTI: / Legendarni Pele za Božić imao novu provalu

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
26.12.2015.
9:08
AFP
VOYO logo

"Neymar ne stvara prilike, niti donosi loptu prema naprijed. Teško ga je usporediti s najboljima kada ima mnogo nedostataka. Neymar je dobar igrač, ali i daleko od najboljih. Koliko je uopće golova zabio s glavom," kazao je Pele u razgovoru za brazilski list Placar.

Pele je kazao kako Neymar ne samo da nije među najboljima na svijetu, nego nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa, kluba u kojem su obojica potekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi ne koristi desnu nogu

"Neymar je izgradio ime, no on je daleko od klupskih legendi. Primjerice, Vasconcelos je bio deset puta bolji od Neymara," poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Messija: "Messi je najbolji igrač u posljednjih desetak godina. No, Messi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo također nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda," rekao je Brazilac.

Pele je tijekom karijere tri puta bio svjetski prvak s Brazilom (1958, 1962, 1970), dva puta klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962, 1963) i dva puta pobjednik Interkontinetalnog kupa (1962, 1963). Tijekom karijere je zabio 1283 gola u 1363 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda je teško uspoređivati nogometna razdoblja, siguran sam kako bi danas bio još bolji, jer su u današnjem nogometu igrači fizički bolje pripremljeni. Uz takvu pripremu moj talent bi još više došao do izražaja," kazao je.

Izvrijeđao i Maradonu

Zanimljivo, prije četiri godine Pele je 'opalio' i po Messiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Messi je bolji od Pelea ? Da bi se o tome raspravljalo, on treba postići 1.283 gola. Messi mi nije niti do koljena."

Legendarni Brazilac nije volio niti Diega Maradonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maradona je loš čovjek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol zabio je - rukom," kazao je Pele za kojeg nema nikakvih dvojbi tko je najbolji nogometaš svih vremena. On sam.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo