'PALA' NA DRUGOM HICU: Perković propustila povećati vodstvo u ukupnom poretku

Image
Foto: AFP

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu "Dijamantne lige" u Lausanni s hicem od 67.06 metara.

9.7.2015.
19:31
AFP
VOYO logo

Za Perković je ovo bio prvi poraz u "Dijamantnoj ligi" ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.

Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković i dalje vodi

Nakon pet od sedam održanih natjecanja u "Dijamantnoj ligi" Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

Sljedeće natjecanje diskašice će imati za osam dana u Monte Carlu, a nakon toga slijedi još samo završica u Bruxellesu 11. rujna. U međuvremenu je na programu i Svjetsko prvenstvo u Pekingu (22-30. kolovoza) na kojemu će Perković braniti naslov osvojen u Moskvi prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 19.15 u Lausanni će nastupiti još jedna hrvatska predstavnica, Ana Šimić u skoku u vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo