PAHOR ZBOG FAKA OPRAO OLIMPIJSKI ODBOR: / 'Ja na njega ne gledam kao na Hrvata. On nam je donio medalju'

Image
Foto: AFP

Mogućnost da Fak ponese slovensku zastavu naišla je na negativan odjek u dijelu slovenske javnosti.

17.2.2018.
13:50
AFP
VOYO logo

Slovenski predsjednik Borut Pahor je po dolasku u Pjongčang gdje će prisustvovati nekim natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama dao intervju Slovenskoj tiskovnoj agenciji (STA) u kojemu se osvrnuo i na aferu vezanu uz izbor nositelja slovenske zastave na svečanosti otvaranja.

Slovenski olimpijski odbor (OKS) odlučio je izbor nositelja zastave prepustiti slovenskoj javnosti organiziravši internetsku anketu u kojoj je ponudio nekoliko sportaša kao moguće barjaktare. Među ponuđenim imenima bio je i biatlonac Jakov Fak, koji je na početku svoje karijere nastupao za Hrvatsku te je bio nositelj hrvatske zastave na otvaranju Igara u Vancouveru 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelio javnost

Mogućnost da Fak ponese slovensku zastavu naišla je na negativan odjek u dijelu slovenske javnosti, pa se 30-godišnji Mrkopljanin odlučio sam povući iz izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pahor je za čitavu situaciju okrivio Olimpijski odbor.

Nepoželjni komentari

"Ja na Faka ne gledam kao na Hrvata već kao na člana slovenske reprezentacije koji nam je donio medalju. Naravno da je on Hrvat, ali svi koji se nalaze u slovenskoj reprezentaciji, bez obzira na porijeklo i vjeru, su naši i za njih navijamo. Budimo otvoreni, ako je OKS smatrao kako bi Fak trebao biti nositelj zastave, tada je tu odluku morao donijeti on sam. Kada su se odlučili da će nositelja odlučiti putem društvenih mreža, tada su morali znati da će biti i drugačijih mišljenja. Pojavili su se i neki nepoželjni komentari, ali smatram kako je Jakov dobro odlučio i odrekao se mogućnosti da nosi zastavu. Na kraju je osvojio medalju i miga svi zato, ali ne samo zato, poštujemo", rekao je Pahor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fak je u četvrtak u utrci na 20 kilometara osvojio srebrnu medalju što je prva i zasada jedina slovenska medalja na Igrama u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovensku zastavu na svečanosti otvaranja nosila je skijašica trkačica Vesna Fabjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo