ALL STAR VIKEND

OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Preletio troje i pobijedio u zakucavanju

U noći sa subote na nedjelju na NBA All Star vikendu u New Orleansu održana su natjecanja u zakucavanjima i tricama. Prestižna titula najatraktivnijeg “zakucavača” pripala je košarkašu Indiane Glennu Robinsonu III.

Sin nekadašnje istoimene NBA zvijezde, prvog picka drafta 1994. godine u finalu je sa 94:87 slavio protiv Derricka Jonesa Juniora iz Phoenixa.

Robinson je počeo s 50 poena i potom zakucao preko troje ljudi. Naslagao je redom suigrača Paula Georgea, maskotu i plesačicu, preletio ih i zakucao loptu iza glave, na drugi obruč.


U konkurenciji su još bili prošlogodišnji pobjednik DeAndre Jordan i Aaron Gordon, dok je prošlogodišnji pobjednik Zack LaVine ozlijeđen, nedavno mu je puknuo prednji križni ligament.    Zakucavanja nisu ponudila takvu atrakciju kao prošle godine, kad su se nadmetali LaVine i Gordon.

Najbolji tricaš je Eric Gordon koji je u “pripetavanju” bio bolji od Kyriea Irvinga. Obojica su prvo postigla 25 poena, a zatim je Gordonu 21 bio dovoljan za trijumf, jer je Irving skupio 18 poena. Prošlogodišnji pobjednik Klay Thompson ispao je već u prvom krugu.

 

All star vikend završava večeras dugočekivanom utakmicom zvijezda Istoka i Zapada.

Povratak na Net.hr