KAO KOSTELIĆ

OVO JE NAJNESRETNIJI NOGOMETAŠ NA SVIJETU: Trebao je igrati u Manchesteru, a sad opet mora ‘pod nož’

Romin veznjak, Nizozemac Kevin Strootman, vjerojatno je najnesretniji nogometaš na svijetu. Opet mora na operaciju koljena koja će ga na dulji rok odvojiti od terena.

Protekle dvije sezone bile su prava noćna mora Nizozemca koji je prošlog ljeta trebao prijeći u Manchester United, jer ga je tamo želio Louis van Gaal. No, Strootman je ostati u Romi, gdje će u manje od godinu i pol obaviti i treću operaciju koljena.

Odigrao tek sedam utakmica

Prva ozljeda prednjih križnih ligamenata stigla je u ožujku 2014. a u toj sezoni, Nizozemac je propustio ukupno 30 utakmica. Prošle sezone, u siječnju je opet morao ‘pod nož’,  skupio je tek sedam nastupa i na terenu proveo tek 327 minuta.

Ivičin primjer kao ohrabrenje

Njegov povratak najavljivao se za listopad, ali Strootman i dalje ima bolove u koljenu, pa će morati na još jednu operaciju. Skoro kao Ivica Kostelić koji je kroz karijeru ukupno skupio 11 operacija, deset na desnom i jednu na lijevom koljenu. Možda bi baš Ivičin primjer, koji se uspješno vraćao skijanju nakon silnih operacija, mogao ohrabriti Stootmana…

 

 

 

 

Povratak na Net.hr