OVAJ PODATAK NISTE ZNALI: / Hrvatska je najbolja na Europskom prvenstvu!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon teške pobjede nad Bjelorusijom i poraza od Norveške hrvatski rukometaši protiv Islanda napokon su proigrali te su upisali visoku 37:28 pobjedu za drugo mjesto u skuipini.

20.1.2016.
11:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nema favorita

"Teško je bilo šta prognozirati, jer na Europskom prvenstvu svatko svakoga može pobijediti. Za svakog se protivnika pripremamo i pokušavamo se prilagoditi koliko je to moguće. Idemo utakmicu po utakmicu sa željom da svaku dobijemo", poručio je poslije pobjede nad Islandom izbornik ŽeljkoBabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Hrvatska bila učinkovita u trećoj utakmici Europskog prvenstva najbolje govori podatak prema kojem su dali 37 pogodaka iz 49 pokušaja. Utakmicu su završili sa 76 postotnom realizacijom šuta. Na poluvremenu je ona iznosila 70 posto (19/27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska i Norveška u najboljoj poziciji

Što se tiče drugog kruga natjecanja u najboljoj poziciji su Poljska i protivnik Hrvatske iz prve faze natjecanja Norveška. Te dvije reprezentacije prenijele su po četiri boda, dok su Francuzi prenijeli dva. Makedonija i Bjelorusija u najtežem su položaju s obzirom na to da nisu uspjeli prenijeti niti jedan bod.

Kada su u pitanju hrvatski rukometaši, u prvoj fazi natjecanja najučinkovitiji je bio ManuelŠtrlek sa 17 golova iz 19 pokušaja, dok je IvanČupić za sada dao 12 golova u 18 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici s Makdonijom obrana će najviše pažnje morati posvetiti KiriluLazarovu. Drugi najefikasniji strijelac prvenstva u tri je utakmice zabio 21 gol. Pri tome je dobro što mu je ralizacija na relativno niskih 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima najbolji napad

Međutim, Makededonci će se morati nositi s ukupno najučinkovitijijom momčadi prvenstva. Hrvatska je na prvom mjestu s 95 golova (143 pokušaja) u tri utakmice, dok ih je Makedonija ukupno dala 73 (134 pokušaja). Naš drugi suparnik, Francuska, na trećem je mjestu po učinkovitosi s 91 golom iz 144 pokušaja. Domaćini Poljska u tri je utakmice dala 84 gola iz 132 pokušaja.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/11/PXL_280115_9859668.jpg

Hrvatska je, također, prvi dio natjecnja završila na prvom mjestu kada su u pitanju blokirani udarci (15). Na ovom prvenstvu Babić je, inače, imao dosta problema s vratarima i ako žele izboriti polufinale MirkoAlilović i IvanStevanović morat će znatno podići formu. Alilović je na ovom prvenstvu obranio 20 od 78 pokušaja (26%),, dok je Stevanović na 14 obrana (37%). Prema njemu su suparnički rukometaši ispalili 38 udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Marino Marić, najbolji igrač na utakmici s Islandom, zna što Hrvatska mora napraviti da bi i dalje bila uspješna:

"Pokazali što možemo. Trebamo biti konstantni, svaki puta moramo dati sto posto i to je put do uspjeha. Ja se nadam polufinalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo