Nije zadovoljio

OTKRIO ZAŠTO JE DOBIO OTKAZ U REALU: “Sve u tom klubu mora biti savršeno”

Španjolski trener Rafael Benitez u siječnju je, nakon manje od pola godine, dobio otkaz u Real Madridu, a sada je progovorio o situaciji u tom klubu. Svoje bivše poslodavce nije štedio.

Benitez, koji je ponikao u Real Madridu, gostovao je u srijedu na britanskoj TV postaji BT Sports gdje je sudjelovao u emisiji oko utakmice Rome i Reala u Ligi prvaka, a tada se osvrnuo i na svoje razdoblje u madridskom klubu. Beniteza je na klupi jako brzo zamijenio Francuz Zinedine Zidane.

`To je velika šteta`

“Kao osobi iz Realove akademije, bila mi je velika čast biti tamo”, kazao je Benitez i prokomentirao svoje otpuštanje: “To je velika šteta jer smo se kvalificirali za drugu fazu Lige prvaka bez da smo izgubili utakmicu, a postigli smo i puno pogodaka.”

Ne zna točan razlog zbog kojeg je dobio otkaz, tvrdi da je amo jedan u nizu. “Teško je to objasniti. Za to trebate znati što se događalo u Realu posljednjih godina. Samo pogledajte što se događalo s Camachom, Del Bosqueom, Pellegrinijem, Mourinhom, Ancelottijem… Nije lagano biti trener u tom klubu”, izjavio je.

Španjolac nije uspio zadovoljiti visoke Realove zahtjeve. “Sve mora biti savršeno. Čim je nešto lošije ili predsjednik misli da je lošije, očekuju vas problemi”, završio je Benitez koji je tijekom emisije priznao i da bi vrlo rado ponovno trenirao klub u engleskoj Premier ligi u kojoj je od 2004. do 2010 godine bio strateg Liverpoola.

Povratak na Net.hr