OSVOJILA POVIJESNU MEDALJU: / 'Ovim zlatom sam se željela odužiti Hrvatskoj'

Image
Image
13.9.2016.
17:25
VOYO logo

PONOS HRVATSKE: Sandra Paović osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju!

Image
PONOS HRVATSKE: /

Sandra Paović osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju!

Za Hrvatsku je to četvrto zlato u povijesti nakon što je Antonija Balek u Pekingu pobijedila u bacanju kugle i bacanju koplja, a Darko Kralj u bacanju kugle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretna i uzbuđena. Došla sam po zlato i osvojila sam ga. Odradila sam posao kako je trebalo. Bila sam mirna i koncentrirana i taktički smo se dobro pripremili," kazala je aktualna svjetska i dvostruka europska prvakinja koja je bez poraza već više od dvije i pol godine.

Paović i Grebe su igrale međusobno 12 puta i svih 12 puta je slavila hrvatska igračica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na taj podatak nisam se opustila niti jednog trenutka. Spremala sam se za ovo finale kao da igramo prvi put i odigrala sam bez greške," dodala je.

Izdržala pritisak

Sandra je u Brazil doputovala kao najveći kandidat za zlato i izdržala je sav pritisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova medalja je za mene veliko olakšanje. Ja vam ne mogu objasniti razinu stresa koji sam proživljavala svih ovih dana. Što ako izgubim, a svi od mene očekuju pobjedu. To su pitanja koja moraš izbaciti iz glave. Cijeli turnir sam igrala oprezno, možda čak i preoprezno sve do finala, no u finalu sam uživala. Rekla sam si, pusti ruku, bolja si i jača si i to sam dokazala," priznala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paović se u paraolimpijsku obitelj uključila se nakon prometne nesreće koju je doživjela u siječnju 2009. Godinu dana ranije nastupila je na olimpijskim igrama u Pekingu gdje je ispala u 2. kolu. Bila je višestruka prvakinja Hrvatske, a igrale je za klubove iz Švicarske, Njemačke i Francuske. Sandra je 2000. na EP-u u Bremenu osvojila broncu u mješovitom paru s Rokom Tošićem, a ima i ekipno srebro s EP-a 2005. u Arhusu.

"Nakon nesreće moj cilj je bio biti samostalna, o stolnom tenisu tada nisam niti razmišljala. Međutim, kada sam stala na noge probala sam ponovo zaigrati i ispalo je najbolje što mogu. Nakon nesreće je cijela Hrvatska bila uz mene i pomogla mi je na sve moguće načine, a ovo zlato je bio način kako sam ja to željela vratiti," kazala je 33-godišnja Vukovarka koja je prije dvije godine proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko oduševljenje

Sandra se posebno željela zahvaliti svojoj trenerici NatašiSkočilović i MireliŠikoronji s kojom radi u reprezentaciji, te Nevenu Cegnaru.

"Neven je 15 godina svaki dan bio uz mene dok sam bila luckasta i luda. Svakakvu me preživio i svemu me naučio. Jedinim dijelom ovo je i njegova pobjeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, poseban pozdrav otišao je suprugu DanieluLazovu koji je s tribina pratio njezine mečeve u Riju.

Image
Image

"Danijel je bio fantastična potpora, smiren premda znam da je u sebi bio nervozan. Moja želja je sada da se on plasira na POI u Tokiju," poručila je Paović. Lazov je također je bio sportaš, perspektivni nogometaš, koji je 2006. godine zadobio slične ozljede prilikom skoka na glavu u rijeku Sutlu nakon čega je završio u kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva medalja u povijesti

Sandrino zlato izazvalo je veliko oduševljenje u hrvatskom taboru, posebice jer to prva medalja za hrvatski stolni tenis u povijesti paraolimpijskih igara.

"Čekali smo i dočekali prvo zlato u Riju, ali i prvo zlato za hrvatski stolni tenis. Svi smo vrlo emotivno proživjeli Sandrino finale," kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, inače bivši stolnotenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema veće sreće u stolnoteniskoj reprezentaciji od ove medalje. Sandra je bila umorna i pod stresom uloge favorita, no finale je odigrala vrhunski," dodao je izbornik Emil Gubica, dok je glavna trenerica Mirela Šikoronja dodala: "Ne znam što bi rekla od sreće. Bio je to fenomenalan meč, taktički je odigrala sjajno. Odigrala je pametno. Sandra je strašan borac i veliki radnik i ova medalje je krnuna njezina rada," kazala je Šikoronja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo