OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG U LIVERPOOLU: / Legenda engleskog nogometa okončala karijeru

Image
Foto: AFP

Steven Gerrard, legendarni veznjak engleske nogometne reprezentaciji, odlučio je zaključti igračku karijeru u 37. godini.

24.11.2016.
13:18
AFP
VOYO logo

"Moja karijera bila je sjajna, hvala Liverpoolu, Engleskoj i Galaxyju", rekao je Gerrard kojemu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, presjekavši time glasine da se vraća u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresivna karijera

Gerrard je u karijeri odigrao 504 utakmice i zabio 120 golova za Liverpool. U Galaxyju je nastupio 34 puta i zabio pet golova, dok je za englesku reprezentaciju od 2000. do 2014. godine nastupio 114 puta i postigao 21 pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su zamjerili čelnicima Liverpoola zato jer Gerrard nije okončao karijeru na Anfieldu, jedinom engleskom klubu za koji je igrao u životu. Nakon nesuglasica, legendarni kapetan Redsa otišao je u amrički MLS.

Europski prvak 2005.

Liverpool, s kojim je osvojio ukupno devet trofeja, najviše će pamtiti po naslovu europskog prvaka 2005., osvojenog u povijesnom istanbulskom finalu protiv Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neostvarena želja, engleski naslov s Liverpoolom

Gerrardu se nije ispunila velika želja da na Anfield donese naslov engleskog prvaka koji Liverpool čeka od 1990. godine. Najbliže su bili 2014. godine, kad su sezonu u Premier ligi okončali na drugom mjestu, a u ključnoj utakmici protiv Chelsea, Gerrard se okliznuo, Demba Ba iskoristio pogrešku i zabio za pobjedu "bluesa" 1:0, da bi naslov uzeo Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo